Poliisia paennut paahtoi niin lujaa kuin autosta lähti – edes virkavalta ei pysynyt perässä

Poliisia paennut paahtoi niin lujaa kuin autosta lähti eikä poliisi pysynyt perässä 1:30
Katso videolta, miten päätöntä vauhtia sateisella tiellä ajettiin. Nopeus oli rajoitukseen nähden kolminkertainen.

Viime marraskuussa poliisia paettiin Pirkkalassa niin lujaa, ettei autolla olisi luultavasti päässyt lujempaa, vaikka kaasupolkimen olisi painanut pohjasta läpi.

Siviilimallisella poliisiautolla liikkeellä ollut poliisipartio oli saanut tiedon epäillystä ajo-oikeudettomasta kuljettajasta ja auton vierelle ajaessaan tunnistanut kuljettajaksi ajo-oikeudettoman miehen.

Kun poliisipartio oli tämän jälkeen näyttänyt autolle pysäytysvaloja, oli mies kiihdyttänyt kovaa vauhtia karkuun.

Nopeasti 200 kilometrin tuntinopeuteen kiihdyttäneen auton perässä poliisiauto vielä pysyi, mutta tämän siirryttyä seuraavalle tieosuudelle katosi auto sateiseen säähän. Vaikka poliisiauto kulki nopeimmillaan yli 240 kilometriä tunnissa, ei se tavoittanut ohituksia tehnyttä kuljettajaa.

Hirveää kyytiä märällä asfaltilla

Oikeudessa oli yhtäältä kyse siitä, miten lujaa pakoautolla oli hurjasteltu, toisaalta siitä, oliko tavoittamatta jääneen auton kuljettaja syytteessä ollut mies.

Nopeuden osalta oikeus katsoi, että pakoautolla oli ajettu ainakin 240 kilometriä tunnissa. Sitä lujemmasta vauhdista oikeus ei löytänyt näyttöä.

– Vastaajan kuljettamassa autossa huippunopeus on todennäköisesti rajoitettu 250 km/h, joten ainakin 250 km/h nopeuden ajaminen on jäänyt näyttämättä, tuomiossa todetaan.

Kysymyksessä siitä, kuka oli autoa ajanut, vetosi syyttäjä siihen, että mainittu auto kuului syytteessä olleen ajo-oikeudettoman miehen äidille. Oikeus epäili, että mies oli lähtenyt pakoon, jotta ei jäisi kiinni ilman ajo-oikeutta ajamisesta. Se myös totesi, että jos autoa olisi ajanut joku muu, olisi mies tai hänen äitinsä varmasti voinut sen todistaa.

Tapahtumahetki oli sateinen ja liikennettä oli kohtalaisesti. Oikeus totesi, että jo pakoauton vauhti kertoi rikoksen vakavuudesta.

– On selvää, että syyksi luettu sallitun 80 km/h enimmäisnopeuden kolminkertainen ylitys täyttää törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkistön, tuomiossa todetaan.

Vuonna 2005 syntynyt mies tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja mies on ilmaissut tyytymättömyyttään tuomioon. 

Nuori kuljettaja kaahasi korttinsa hyllylle taajamassa – mittarissa jopa 125 1:22
KATSO VIDEO: Poliisin julkiasemalla videolla nähdään nuoren kuljettajan hurja kaahaus taajama-alueella. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat