Poliisi: Wille Rydmanin esitutkinta etenee – "Hyvin lähtenyt pyörimään"

1:01
Tämä Rydmaniin kohdistuvista rikosepäilyistä tiedetään.

Kansanedustaja Wille Rydmania kokeva seksuaalirikosesitutkinta on edennyt hyvin, kertoo keskusrikospoliisi.

Poliisi kertoi aiemmin tiedotteessaan, että esitutkinnassa seksuaalirikoksesta on epäiltynä eduskuntaryhmästään kesäkuussa eronnut kansanedustaja. Kuvaus sopii kokoomuksen eduskuntaryhmän viime kuussa jättäneeseen Wille Rydmaniin. Poliisi ei itse maininnut tiedotteessaan epäillyn nimeä.

Rydman on ollut myrskyn silmässä sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin koskien tämän epäasialliseksi koettua käytöstä. Sittemmin poliisi avasi esitutkinnan, kun se sai uusia tietoja ja kuuli henkilöitä, joita ei ollut kuultu aiemmassa vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä.

Rikosnimike tarkentuu vasta myöhemmin

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Masi Puolakka kertoo MTV Uutisille, että tapauksen tutkinta on käynnistynyt hyvin.

– Oikein hyvin on tutkinta lähtenyt pyörimään. Tutkinta jatkuu poliisin normaaleilla tutkintatoimenpiteillä.

Hän kertoo tutkinnan olevan kuitenkin alkuvaiheessa. Rikosnimike tarkentuu vasta tutkinnan aikana.

Aikatauluarviota tutkinnan valmistumiselle Puolakka ei osaa antaa. Hän ei kommentoi tapauksessa kuultavien määrää. Poliisin kertoman mukaan tutkinnassa olevat teot ovat tapahtuneet vuonna 2015. Epäilty rikos kohdistui tekohetkellä täysi-ikäiseen henkilöön.

Rydman kiistää syytökset – teki tutkintapyynnön HS:n jutusta

Rydman kiisti syytökset ja luonnehtii itse häneen kohdistuvia rikosepäilyjä ”päättömiksi”. Hänen mukaansa väitettyjä asioita ei ole tapahtunut. Rydman kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siitä, että asiaa tutkivat poliisit.

– Näin muodoin asioihin saataneen ihan toisella tavalla myös objektiivinen selvyys. Minulle se sopii, koska faktat ovat puolellani, hän sanoo viitaten Helsingin Sanomien uutiseen.

Rydman jätti itse viime viikon maanantainapoliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkeliin liittyen. Jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, hänet vapautettiin eduskunnassa valiokuntapaikoista ja hän erosi Helsingin kaupungin varapuheenjohtajan paikalta.

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan, että se on vastaanottanut tutkintapyynnön. Sille ei kuitenkaan ole tehty mitään jatkotoimenpiteitä, esimerkiksi päätöstä siitä, aloitetaanko asiasta esitutkinta vai ei, tai millä nimikkeellä.

10:41
Pöllöraati: Kuinka laajasti Wille Rydmanin käytöksestä tiedettiin? Pöllöraadissa Yle Puheen politiikkaradion politiikan toimittaja Linda Pelkonen, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen ja MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja