MTV:n Pöllöraati ihmettelee kokoomuksen toimintaa Wille Rydmanin tapauksessa: "Kokoomus piti päätä pensaassa"

10:41
Kuinka laajasti kokoomus tiesi Wille Rydmanin käytöksestä?

Pöllöraati kokoontui Uutisaamuun ruotimaan viime sunnuntaina esille noussutta kokoomuksen kansanedustajaan, Wille Rydmaniin liittyvää häirintätapausta.

Yle Puheen politiikkaradion toimittaja Linda Pelkosen mielestä Wille Rydmanin ensisijainen strategia vastata kohuun oli heikko.

– Rydmanin olisi kannattanut heti alkuun kertoa kaikki ja pyytää anteeksi, tämähän on kriisiviestinnän ihan alkeet. Nythän Hesari voi joka sunnuntai tehdä Rydman-paketin monta viikkoa, koko kesä voidaan jauhaa tätä asiaa, koska aina tulee uusia paljastuksia ja lisätietoa, Pelkonen sanoo.

Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen arveli kokoomuksen johdon huomanneen saman asian.

– Puoluesihteeri hoitaa ikävät asiat puolueessa ja puheenjohtaja jää reserviin, mutta reservissä olo ei kestänyt kuin muutaman tunnin. Petteri Orpo tuli aika vakavilla äänenpainoilla sitten jo esille, Kemppainen kertoo.  

MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen ihmetteli myös puolueen toimintaa.

– Minua yhtä paljon kuin Rydmanin käytös on hämmästyttänyt, että kokoomus piti päätä pensaassa. Vielä Hesarin jutussa luki, ettei Orpo anna mitään lausuntoja.

Orpo kommentoi tapausta sunnuntaina 19. kesäkuuta Twitterissä. Lopulta kokoomuksen johto kertoi tiistaina, että Rydman eroaa puolueen eduskuntaryhmästä.

– Lausunnothan olivat hyvin vakavia, siinä ei kyllä yhtään puolustettu Rydmania, Pyrhönen toteaa.

Pöllöraati ihmetteli, miksi puolue ei ole käsitellyt asiaa jo ennen asian tuloa julkisuuteen.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

– Mun mielestä käsittämätöntä on se, että (puoluesihteeri) Kristiina Kokko myönsi Ylen A-studiossa, että hän on saanut tietoonsa vähintäänkin yhden näistä keisseistä, yksi nainen on tullut hänelle kertomaan kokemuksistaan. Miksi ei ole siinä vaiheessa lähdetty tekemään kunnon laajaa selvitystä, Pelkonen pohtii.

Katso Pöllöraadin mietteet Wille Rydmanin tapauksesta yllä olevasta videosta.

Juttua korjattu 23.6.2022 kello 9.02: Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi tapausta sunnuntaina 19. kesäkuuta. Jutussa luki aiemmin, että Orpo kommentoi 20. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja