MTV:n Rikostoimittajat avasivat Wille Rydmanin tapauksen taustoja – tästä on kyse, kun poliisi tekee "esiselvityksen"

MTV Rikostoimittajat: Viikon puhutuimmat rikosaiheet 10:10
Mistä on kyse kun poliisi tekee esiselvityksen? Rikostoimittajat ruotivat Wille Rydmanin tapauksen taustoja, vaikka kansanedustajaa ei epäilläkään rikoksesta.

MTV:n Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa puitiin tänään muun muassa kansanedustaja Wille Rydmanin (kok.) tapausta ja kerrattiin, mitä keskusrikospoliisin tekemä esiselvitys todella tarkoittaa.

Rydmanin väitetyt toimet nousivat julkisuuteen viime viikonloppuna, kun Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa useat nuoret naiset kertoivat kokeneensa Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan asiattomasti tai ahdistavasti.

Rydmania ei ole missään vaiheessa epäilty tapauksiin liittyen rikoksesta, mutta keskusrikospoliisi teki aiheen tiimoilta vuonna 2020 esiselvityksen.

Poliisi haastatteli tuolloin Rydmanin kanssa tekemisissä olleita naisia ja totesi selvityksen päätteeksi, ettei asiassa ole syytä aloittaa rikostutkintaa, koska mitään rikokseen viittaavaa ei ole ilmennyt.

MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertasi aamun Rikostoimittajat-osiossa, mitä keskusrikospoliisin esiselvitys käytännössä tarkoittaa. Studiossa puhuttiin myös muun muassa mahdollisesta rikosilmoituksesta, jonka Rydman on uhannut tehdä hänestä uutisoineesta Helsingin Sanomista.

Rikostoimittajien arvio oli, että Rydman ei välttämättä rikosilmoitusta tekisi – ja vaikka tekisikin, se tuskin etenisi ainakaan poliisin pöytää pidemmälle.

Rydmanin tapauksen lisäksi studiossa puhuttiin perussuomalaisten Pekka Katajan murhan yrityksestä sekä juttuun liittyen valmistuneesta lisätutkinnasta. Haetaanko tapauksessa seuraavaksi syyttämättäjättämispäätöksen purkua?

Pekka Lehtisen lisäksi studiossa oli MTV:n rikostoimittaja Eetu Ruonakoski. Katso koko keskustelu artikkelin yläpuolelta.

Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusmaailmasta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia. Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat