Wille Rydman jätti poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomista

Rydman on jättänyt tänään poliisille tutkintapyynnön, kuten hän jo viime perjantaina sanoi tekevänsä. 

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) ilmoittaa Twitterissä jättäneensä poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista, jossa kerrottiin hänen käytöksestään nuoria naisia kohtaan.

Rydman on kiistänyt kaikki väitteet 

Helsingin Sanomien 19. kesäkuuta julkaiseman jutun mukaan keskusrikospoliisi selvitti kesällä 2020 väitteitä, joiden mukaan Rydman olisi käyttäytynyt epäsopivasti nuoria tyttöjä ja naisia kohtaan. Yhdeksän naisen puhutuksen jälkeen esiselvitys lopetettiin, ja poliisin mukaan mikään ilmi tullut teko ei ylittänyt tutkintakynnystä.

Rydman on kiistänyt kaikki väitteet. Hän kertoi jutun julkaisun jälkeen tekevänsä esitetyistä väitteistä ja niiden julkaisemisesta tutkintapyynnön. Hän kertoi MTV Uutisille viime perjantaina, että olisi tehnyt pyynnön jo silloin, mutta sen vaatimien liitteiden takia tutkintapyyntö piti jättää fyysisesti vasta tänään maanantaina.

– Tutkintapyyntö kohdistuu sekä Helsingin Sanomien toimintaan että määrättyihin henkilöihin, jotka tässä jutussa ovat omia lausuntojaan antaneet. Ydin tässä kysymyksessä on, kuinka rajuja väitteitä julkisuudessa sopii ylipäätään esittää ja kuinka vahvalla todistusaineistolla.

– Keskeistä koko asiassa on, että nyt on rakennettu vakavalla tavalla loukkaava ja leimaava mielikuva perustuen väitteisiin, jotka ovat joko epäuskottaviksi tai jopa täysin vääriksi osoitettavissa. Nähdäkseni rikoksen tunnusmerkit täyttyvät, Rydman kertoi MTV Uutisille viime viikon perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat