Wille Rydman: "Faktat ovat puolellani"

Tapaus Rydmanissa uusi käänne – Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta 1:01
Tapaus Rydmanissa uusi käänne – Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan seksuaalirikoksesta

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kertoo olevansa järkyttynyt KRP:n ilmoituksesta käynnistää esitutkinta seksuaalirikoksesta, jossa hän on epäiltynä.

Keskusrikospoliisin mukaan esitutkinta on avattu, koska poliisi on saanut asiassa uusia tietoja. Lisäksi poliisi on kuullut ihmisiä, joita ei ole kuultu Wille Rydmaniin liittyneessä aiemmassa, vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä. 

Uusien tietojen perusteella häntä on KRP:n mukaan syytä epäillä rikoksesta.

KRP ei kerro tiedotteessaan epäillynsä nimeä.

”Olen kulkenut läpi helvetin”

Wille Rydmanin mukaan syytteet häntä kohtaan ovat ”päättömiä”.

Helsingin Sanomat julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa useat naiset kertovat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä.

– Aina, kun olen luullut, ettei tämä enää pahemmaksi tai hullummaksi voisi mennä, niin heti seuraavassa hetkessä on tullut eteen jotain vielä kamalampaa, Rydman kirjoittaa Facebook-päivityksessään tänään.

– Tällä viikolla olen saanut tietää, että eräs HS:lle minusta karmeita lausuntoja antanut henkilö on väittänyt minusta poliisille vieläkin törkeämpiä asioita. Asioita, joita välillämme ei koskaan ole todellisuudessa tapahtunut.

Häirintäkohussa ryvettynyt Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä – politiikan toimittaja kertoo, mistä on kyse 3:36
Katso myös: Häirintäkohussa ryvettynyt Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä – politiikan toimittaja kertoo, mistä on kyse

Rydman: Entisen tyttöystävän kosto

Rydman kertoo olleensa ”äimän käkenä” siitä, miten ”näin epäuskottavissa väitteissä tutkintakynnys voi edes ylittyä”. 

Rydmanin mukaan ihminen, johon KRP ilmeisesti viittaa, oli epäillyn rikoksen tapahtuma-aikana vuonna 2015 22-vuotias ja hän 29-vuotias. 

– Kyseinen henkilö alkoi tänä keväänä viettää aikaa entisen tyttöystäväni kanssa, joka on sittemmin esiintynyt paljon julkisuudessa ja joka aiemmin kuvaamallani tavalla on pyrkinyt aktiivisesti kostamaan minulle suhteemme päättymisen, Rydman kirjoittaa.

– Tietojeni mukaan kyseinen entinen tyttöystäväni on myös yksi tämän naisen todistajista hänen asiassaan. Näin siitä huolimatta, että he eivät ole edes tunteneet vuonna 2015, jolloin väitetyt asiat olisivat tapahtuneet.

"Faktat ovat puolellani"

Rydman kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että nyt asiaa tutkii poliisi eivätkä ”HS:n tutkiviksi kutsutut agendajournalistit”. 

– Näin muodoin asioihin saataneen ihan toisella tavalla myös objektiivinen selvyys. Minulle se sopii, koska faktat ovat puolellani.

– Se ei silti muuta sitä, että tällaisten väitteiden kohteeksi joutuminen on niin musertavalla tavalla leimaavaa, ettei siitä leimasta pääse koskaan eroon, vaikka väitteet tuhannesti osoitettaisiin tekaistuiksi. 

Rydman jätti oman tutkintapyyntönsä maanantaina

Rydman jätti maanantaina poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomien artikkelista.

 Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ole tosi.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoi tuolloin STT:lle, että juttu oli huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

MTV Uutiset ei tavoittanut tänään Rydmania kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat