Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä

Häirintäkohussa ryvettynyt Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmästä – politiikan toimittaja kertoo, mistä on kyse 3:36
Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä – politiikan toimittaja arvioi, mitä siitä seuraa

Kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä.

Kokoomuksen tiedotteen mukaan puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ovat käyneet keskustelun kansanedustaja Wille Rydmanin kanssa. Johtopäätöksenä Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi.

Tiedotteessa kerrotaan, ttä Rydman luopuu myös niistä jäsenyyksistä, joihin eduskuntaryhmä on hänet valinnut, kuten valiokuntapaikoista. Hän on muun muassa perustuslakivaliokunnan jäsen.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen tarkentaa MTV Uutisille, että Rydmanille kuitenkin jää hallintovaliokunnan varajäsenyys. Eduskunnan työjärjestys vaatii, että kansanedustajalla pitää olla vähintään varajäsenyys jossain valiokunnassa. Muuten edustajalle ei voida maksaa palkkaa.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää ylimääräisen ryhmäkokouksen kello 15. Rydmania ei epäillä rikoksista, (kuten alkuperäisessä Helsingin Sanomien jutussa) kirjoitettiin. Hän on itse kiistänyt syytökset. Tässä on kyse siitä, millainen käytös on soveliasta, MTV Uutisten politiikan toimittaja Juha Kaija arvioi MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Kokoomuksen mukaan asiaa voidaan käsitellä uudelleen, mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen.

Tästä on kyse

Useat nuoret naiset kertovat sunnuntaina julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan.

Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi runsaasti alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä. Muutama Rydmanin kotona käynyt haastateltava kuvaa Rydmanin käytöstä painostavaksi, kun he halusivatkin poistua paikalta.

Rydman on kiistänyt väitteet, ja hän katsoo joutuneensa "härskin mustamaalauksen" kohteeksi ja että sen taustalla on yksi tai kaksi naista.

Lue myös:

    Uusimmat