Mainos

Poliisi: Tästä syystä Vilja Eerikan isoäitiä ei ole epäilty rikoksesta

Poliisi kertoo selvittäneensä 8-vuotiaan helsinkiläistytön murhaan liittyvän virkarikostutkinnan osana myös tytön isoäidin roolia tapauksessa. Isoäitiä ei ole missään vaiheessa esitutkintaa epäilty rikoksesta.

Tytön isänäidin virka uusimaalaisen kunnan sosiaaliasioiden johtajana oli poliisin tiedossa jo hyvin varhaisessa vaiheessa tutkintaa. Murhasta tuomitun Touko Tarkin äiti puolusti poikaansa aktiivisesti huoltajuusasiassa ja vaati tytön palauttamista isälleen väliaikaisen sijoituksen jälkeen keväällä 2012. Asia käy ilmi virkarikosjutun esitutkinnasta.

Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti kertoo MTV Uutisille poliisin päätyneen selvitystyön jälkeen siihen, että isoäiti on toiminut tilanteessa nimenomaan isoäidin, ei virkamiehen roolissa.

- Sellaista epäilyä, että hän olisi omaa virkamiehen rooliaan jollain tavoin epäasiallisesti käyttänyt hyväkseen, ei noussut esiin, Leppilahti selventää.

Isoäidin toimintaa koskevat syytökset ovat nousseet esiin erityisesti sosiaalisessa mediassa. Päätöksen tytön palauttamisesta isälleen perhetukikeskusjakson jälkeen tekivät kuitenkin sosiaaliviranomaiset.

Tulevassa virkarikosoikeudenkäynnissä selvitetään heidän toimiensa lainmukaisuutta. Lisäksi syytettynä on tyttöä hoitanutta terveydenhuoltohenkilökuntaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.