Mainos

Poliisi varoittaa ulkomaisesta petosvyyhdistä – aiheuttanut arviolta jo viiden miljoonan euron vahingot

Keskusrikospoliisi varoittaa ilmiöstä, jolla suomalaisia yksityishenkilöitä on huijattu sijoittamaan jopa kymmeniä tuhansia euroja ulkomaisten tahojen järjestelemään sijoituspetoskuvioon. Poliisin mukaan vuosien 2013–2018 välisenä aikana epäillyillä teoilla on aiheutettu arviolta viiden miljoonan euron vahingot. 

Poliisi on kirjannut vuosien 2013–2018 aikana noin 70 rikosilmoitusta liittyen ulkomaisiin sijoituspetoksiin, kertoo keskusrikospoliisi tiedotteessa. 

Vastaavanlaisia tapauksia on todettu myös muissa Euroopan maissa.  Aiheutetut vahingot ovat nousseet poliisin mukaan useisiin kymmeniin miljooniin euroihin.

Tekotapa tapauksissa on ollut tietynlainen: henkilöön on oltu yhteydessä puhelimitse ja englantia puhuva, ulkomaisen yrityksen edustaja on tiedustellut vastaajan varallisuutta ja sijoitustapoja. Puhelussa on tämän jälkeen kerrottu tuottavasta sijoitusmahdollisuudesta ulkomaiseen yhtiöön.

Sijoituksille on luvattu jopa 10–20 prosentin tuottoa.

Sijoitettava pääoma on pyydetty maksamaan ulkomaisille pankkitileille, jotka ovat usein sijainneet Aasiassa.

– Kehotamme suhtautumaan mahdollisiin yhteydenottoihin niin sanotusti maalaisjärjellä. Pelkästään sen, että merkittäviä tuottoja luvataan lyhyellä aikavälillä, olisi syytä saada arvioimaan tilannetta tarkemmin, sanoo rikoskomisario Mikko Laaksonen keskusrikospoliisista.

Poliisi pyytää edelleen tietoja mahdollisista yhteydenotoista ja siitä, jos rikoksen epäillään jo tapahtuneen. Rikosilmoituksen voi tehdä netissä tai oman alueen poliisilaitoksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.