Mainos

Poliisi varoittaa Kaarinassa hölmöileviä teinejä ja valistaa vanhempia hengenvaarallisesta leikistä – "Vammat ovat pirullisia hoidettavia"

Poliisi ja pelastuslaitos saivat eilisiltana kaksi hälytystä pienistä tulipaloista Kaarinan Piispanristillä. Poliisin mukaan molemmissa tapauksissa oli kyse nuorison sytyttämistä pienistä paloista.

Kummassakin tapauksessa tuleen oli laitettu aerosolipulloja. Toisessa tapauksessa pulloja oli nuotiossa useita.

Poliisi sai tapahtumapaikalta havaintoja polkupyörällä liikkuneista kouluikäisistä nuorista.

"Hyvä vaihtaa pari tiukkaa sanaa"

Poliisi muistuttaa, että aerosolipullojen heitteleminen tuleen on vaarallista touhua, sillä niiden ponnekaasut voivat palaa räjähdysmäisesti ja aerosolipullo voi räjähdyksessä sirpaloitua. Palo saattaa levitä hallitsemattomaksi.

– Tämä olisi nuorison sekä heidän vanhempiensa paras muistaa, kirjoittaa Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Poliisi varoittaa, että aerosolipulloilla leikkimisestä voi saada elinikäiset vammat.

– Räjähdyksen, palavien ponnekaasujen, liuottimien, alkoholien ja tuleen syttyneiden vaatteiden aiheuttamat vammat ulottuvat usein ihon lisäksi syvälle hengitysteihin saakka. Ne ovat pirullisen vaikeita ja pitkällisiä hoidettavia, poliisi sanoo.

– Hoidettunakin ne aihettavat useimmiten elinikäisiä arpia ja toimintahäiriöitä. Ainakaan paikalle saapuvat viranomaiset eivät sellaisista halua kärsiä.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa. Vanhempien olisi poliisin mukaan "hyvä vaihtaa jälkikasvunsa kanssa kotona pari tiukkaa sanaa".

– Ellei pelisääntöjen voida luottaa olevan täysin selvillä, voisivat pienet tiedemiehet viettää kesänsä lähinnä vanhempiensa valvonnassa, jonkin kotikutoisen turvallisemman puhteen parissa, poliisi sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja