Mainos

Poliisi valmistelee seitsenlapsisen perheen käännytystä Irakiin – perhe on säilöönottokeskuksessa

Poliisi valmistelee yhdeksänhenkisen perheen käännytystä Irakiin. Perheen lakimies vahvistaa STT:lle, että perhe on otettu säilöön.

Perhe on asunut Raisiossa Varsinais-Suomessa. Seitsemästä lapsesta vanhin on 14-vuotias ja nuorin puolitoistavuotias.

Lakimiehen mukaan perhe on tullut Suomeen syyskuussa 2015. Maahanmuuttovirasto antoi turvapaikkahakemukseen kielteisen päätöksen. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen päätöksestä viime vuodenvaihteessa.

Valituslupaa hallinto-oikeuden päätöksestä on lakimiehen mukaan haettu korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO) tammikuussa. Samalla haettiin maasta poistamiselle täytäntöönpanokieltoa, jota KHO ei ole myöntänyt.

– Kun sain tiedon, että käännytyspäätöstä valmistellaan, annoin sen KHO:n tietoon, lakimies kertoo.

Lakimiehen mukaan säilöönottopäätöksen perusteet käsitellään lähipäivinä käräjäoikeudessa. Lakimies ei halua nimeään julkisuuteen.

Right to live -ryhmän mukaan perhe on ollut paossa kotiseudultaan jo 15 vuotta: ensin muualla Irakissa, sitten Syyriassa, Turkissa ja lopuksi Suomessa. Ryhmän mukaan lapsista vain kaksi on syntynyt Irakissa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on aiemmin kommentoinut Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen oikeustajuunsa ei sopisi, että raskaana olevia naisia tai lapsia pakkopalautetaan kotimaihinsa.

Yhdeksänhenkisen perheen käännytyksen valmistelusta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja