Mainos

Kohutusta irakilaisperheen käännytyksestä päätös – Yle: KHO hylkäsi valituslupahakemuksen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt irakilaisperheen äidin ja kolmevuotiaan lapsen karkotuspäätöksestä tehdyn valituslupahakemuksen. Näin he eivät voi valittaa karkotuspäätöksestä KHO:een. Asiasta kertoo Ylen uutiset.

Kesäkuussa nousi kohu, kun uutisoitiin, että Huner Ali Muhammedin neljä vuotta Suomessa asunut vaimo Gashaw Khaleel Hamad ja kolmivuotias lapsi olivat saaneet käännytyspäätöksen. Sen sijaan seitsemän vuotta Suomessa asunut isä ja muutaman kuukauden ikäinen vauva saisivat jäädä Suomeen.

Tuolloin asiaa kommentoi muun muassa silloinen sisäministeri Petteri Orpo, joka vaati Maahanmuuttovirastolta selvitystä asiasta. Selvitystä ei ole julkistettu sen sisältämien henkilökohtaisten tietojen takia.

– Emme tiedä, milloin karkotuspäätös astuu voimaan. Asianajaja sanoi, että meidän kannattaisi hakea oleskelulupaa uudestaan alusta alkaen, Huner Ali Muhammed sanoi Ylen uutisille.

Maahanmuuttovirasto päätti äidin ja alaikäisen lapsen käännytyksestä syksyllä 2015.

MTV Uutiset haastatteli irakilaisperhettä kesäkuussa. Katso haastattelu alta.


Suomen Pakolaisneuvonta ry kertoi kesäkuussa Huomenta Suomessa, ettei Hunerin perheen tapaus ole ainoa laatuaan. Katso haastattelu alta.

10:25

0:26

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.