Sisäministeri Orpo ei ainakaan vielä moiti Maahanmuuttovirastoa

Orpo pyysi selvityksen pakolaisperheen tapauksesta 2:10

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ei lähde arvioimaan, onko Maahanmuuttovirasto tehnyt virheen irakilaisperheen tapauksessa. Helsingin Sanomat haastatteli perhettä, jota uhkaa hajoaminen Maahanmuuttoviraston ratkaisun vuoksi.

Orpo sanoo STT:lle, että hän pyysi virastolta selvityksen päästäkseen varmuuteen siitä, mistä asiassa on kyse. Hän ei usko, että Maahanmuuttovirastossa on toimittu lainvastaisesti. Orpo korostaa, että viranomaisia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Irakilaistaustaisen perheen isällä on Helsingin Sanomien mukaan turvapaikka Suomessa, mutta äiti ja kolmivuotias lapsi ovat saaneet käännytyspäätöksen. Kolmen kuukauden ikäisen vauvan oleskeluluvasta ei ole vielä päätöstä, joten hän saisi jäädä Suomeen toistaiseksi.

Maahanmuuttoviraston arvion mukaan äiti ja kolmivuotias eivät ole vaarassa Irakissa. Nainen on hakenut sekä turvapaikkaa että perheenyhdistämistä, mutta molempiin on tullut kielteinen päätös. Kielteisen perheenyhdistämispäätöksen perusteena on se, että perheen tulot ovat liian pienet.

Helsingin Sanomat kertoo, että perhe on valittanut päätöksestä hallinto-oikeuteen, mutta valitus ei mennyt läpi. Parhaillaan perhe odottaa, saako se korkeimmalta hallinto-oikeudelta valitusluvan ja käännytyspäätöksen täytäntöönpanokiellon.  

Lue myös:

    Uusimmat