Poliisi uskoo löytäneensä kadonneen ampumahiihtäjän Eivindin, 22, – "Meillä on täysi syy uskoa, että se on hän"

Norjan Innlandetin poliisi uskoo löytäneen maaliskuussa kadonneen ampumahiihtäjän Eivind Sporalandin, 22. 

Poliisi löysi kuolleen henkilön Lillehammerin Balbergkampenin lähistöltä. Henkilö vastaa kuvausta Sporalandista. Alueella liikkunut lenkkeilijä antoi vihjeen poliisille, joka löysi piakkoin paikalle saapumisen jälkeen kuolleen henkilön, jolla oli yllään punainen takki ja siniset kengät.

Norjan nuorten mestaruuskisoissa hopeaa vuonna 2021 voittaneesta Sporalandista tehtiin katoamisilmoitus maaliskuun 19. päivä ja häntä etsittiin Lillehammerista ja sitä ympäröiviltä alueilta. 

– Löysimme omaisuutta, jonka uskomme kuuluvan kadonneelle. Järjestimme sen jälkeen etsinnän Balbergkampenin näköalapaikan läheisyydessä ja löysimme miehen sen alapuolelta epätasaisesta maastosta, Lillehammerin poliisiaseman tutkintaosaston johtaja Ragnhild Ouren sanoi Dagbladetille.

Poliisi ei usko, että henkilön kuolemaan liittyy rikosta, vaan kyse on onnettomuudesta.

– Emme voi sanoa varmuudella, että kyse on Eivind Sporalandista ennen kuin ruumiinavaus on suoritettu, mutta meillä on täysi syy uskoa, että se on hän, Ouren totesi.

Sporalandin etsintöihin osallistuivat myös hänen valmentajansa Aasmund Steien ja joukkuetoverit. Ryhmä sai murheellisen tiedon Sporalandin mahdollisesta löytymisestä kesken harjoituksien.

– Se on todella surullista. Olemme eläneet pitkän aikaa epävarmuudessa Eivindin maaliskuisen katoamisen jälkeen. Olemme yrittäneet valmistutua siihen mahdollisuuteen, että tällainen tieto tulisi. Eivind tullaan muistamaan iloisena ja sosiaalisena henkilönä, joka antoi paljon joukkueelle. Kukaan ei voinut kuvitella, että näin tapahtuisi, Steien sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat