Mainos

Olympiavoittajan kuolema – näin viimeiset hetket etenivät

0:20

Poliisi ei ole vielä pystynyt selvittämään Vibeke Skofterudin kuolinsyytä. Hän kuoli matkalla Arendalissa järjestetystä konsertista vesiteitse 5,3 kilometrin päässä sijaitsevalle mökilleen. 

Videolla kuvavideo Vibeke Skofterudista.

Skofterud ei koskaan päässyt kotiin kesämökilleen, jossa hän ja tyttöystävä Marit Stenshorne viettivät lomaansa. Poliisit hälytettiin yhden aikaan yöllä ja kello 11.30 sunnuntaiaamupäivänä hänet löydettiin kuolleena St. Helena- nimisen saaren kalliolta. 

Norjalaisen Yamaha -merkkinen vesiskootteri löytyi kallion edustalta. Kalliossa oli naarmuuntumisen jälkiä vesiskootterista. Poliisin teorian mukaan Skofterud olisi illan tai yön aikana lähtenyt kotimatkalle Arendalin keskustasta ja törmännyt kallioihin, mutta tälle ei ole vielä varmuutta. 

– Todistaja oli nähnyt Vibeken vesiskootterillaan illalla, mutta tämä oli tapahtunut jonkin verran ennen kello yhtä, jolloin hälytys tuli. Oliko sitten kyseessä tuntia vai kahta ennen, sitä emme voi vielä sanoa, sanoi poliisipäällikkö Bård Austad sanomalehti VG:lle. 

Skofterud oli tottunut ajamaan vesiskootteria. Carl Jacob Johansen Jettrade.no -nimisestä yhtiöstä muistaa, että hän tuli tehtaalle kolmisen vuotta sitten Kawasakin Ultra 300 vesiskootterin kanssa. 

– Hän ei ollut mikään aloittelija vesiskootterien kanssa, Johansen sanoi Dagbladetille. 

Mallilla, jolla Skofterud ajoi nyt, on 40-67 solmun maksiminopeus, joka vastaa noin 74-124 kilometriä tunnissa. 

Myöhään lauantai-iltana sää oli epävakainen, ja satoi kovaa. Sen yhdistäminen pimeyteen luo hankalat olosuhteet suunnistamiselle. 

– On erittäin vaikeaa ajaa merellä yöllä, näkyvyys vaihtelee dramaattisesti, ja jos alue ei ole tuttu, vaatii se vieläkin enemmän. Siellä on paljon pikkusaaria ja karikkoa vedenpinnan korkeudella, Johansen toteaa.

Poliisi teki teknistä tutkintaa ruumiin löytöpaikalla.

– Tutkimme vesiskootterin, maaston ja ruumiin. Kuulustelemme myös mahdollisia todistajia, sanoi poliisipäällikkö Bård Austad norjalaismedia NRK:lle. 

Kuolinsyytä ei pystytä vielä toteamaan. 

– Luulen, että tutkinnassa voi mennä vielä kauan aikaa, mahdollisesti useita viikkoja. Selvää kuitenkin on se, että kyseessä on onnettomuus, eikä muita henkilöitä ole tapauksessa mukana, sanoi Austad. 

Arendal sijaitsee Norjan pääkaupungista Oslosta vajaat 300 kilometriä lounaaseen. Skofterud oli kuollessaan 38-vuotias. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja