Mainos

Poliisi tutkii Sundqvist-tapausta myös omasta aloitteestaan

Helsingin rikospoliisi tutkii parhaillaan, onko Sundqvist-asiassa aineksia varsinaisen esitutkinnan aloittamiseen. Selvityksiä tehdään sekä kansanedustajien viime viikolla tekemän tutkintapyynnön perusteella että poliisin omasta aloitteesta, kertoo rikosylikomisario Jouko Salo talousrikos- ja omaisuusrikosyksiköstä. Salon mukaan esitutkinnan aloittamisesta päätetään "mahdollisimman nopeasti". Käytännössä päätös on odotettavissa aikaisintaan perjantaina.

Salo ei halua yksilöidä niitä perusteita, joilla poliisi on omasta aloitteestaan ryhtynyt selvitystyöhön. Poliisi varautuu näin mahdollisen esitutkinnan aloittamiseen, jolloin näitä seikkoja ei tutkinnallisista syistä kannata kertoa julkisesti. Poliisi vaikenee myös siitä, keitä tutkittavana on ja koskeeko selvitys mahdollisesti useampiakin henkilöitä. Salo ei halua kommentoida myöskään mahdollista tutkittavaa rikosnimikettä. Kyseeseen tulevat ilmeisesti omaisuuden salaaminen ulosottovirastolta tai velallisen epärehellisyys.

Mitään erillistä tutkijaryhmää ei toistaiseksi ole nimetty, vaikka tapausta selvitelläänkin nyt useamman tutkijan voimin. Myös kihlakunnansyyttäjä Matti Kamppari pidetään uuden rikosasiain oikeudenkäyntimenettelyn mukaisesti jatkuvasti ajan tasalla ja kuultavana.

Vähän uutta aineistoa

Salon mukaan nykyinen tutkinta perustuu asiakirja-aineistoon, mitään suullisia kuulemisia ei tässä vaiheessa tehdä. Asiakirja-aineisto on pääosin jo poliisin hallussa olevaan aineistoa, vaikka poliisi saattaa pyytää uuttakin aineistoa. Salo ei halua tarkentaa, mitä ajanjaksoa aineisto käsittelee.

Viikonloppuna kävi ilmi, että entisen pankinjohtajan Ulf Sundqvistin tuloja ja varallisuutta koskevaa ulosottoselvitystä ei viety Arsenal-Sillan pyynnöstä koskaan loppuun asti. Samoin kävi poliisin Siltapankin pyynnöstä tekemille tutkimuksille. Siltapankille riittivät tiedot Sundqvistin tilien rahasiirroista ja verotuksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.