Poliisi tutkii röyhkeää rikossarjaa Espoossa – Senjan ala-asteikäinen poika ryöstettiin bussissa keskellä päivää: "Miten joku kehtaa toimia tuolla tavoin?"

Alakouluikäiset pojat joutuivat ryöstön kohteeksi Espoossa viikonloppuna. Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii useamman ryöstön sarjaa viikonlopulta.

Espoolainen Senja kertoo hänen kuudesluokkalaisen poikansa ja tämän kolmen kaverin joutuneen ryöstön kohteeksi bussissa Espoossa lauantaina iltapäivällä.

Tilanne sai alkunsa, kun pojat hyppäsivät bussiin Espoon Lippulaivasta.

– He olivat käyneet aiemmin päivällä yhdessä shoppailemassa ja olivat tulossa takaisin. Bussiin hypättyään pojat huomasivat kaksi isompaa poikaa, jotka katselivat ja jopa seurasivat heitä. He olivat tulleet istumaan heidän lähelleen ja jutelleet pojalleni, että "onpa hieno laukku, voinko kokeilla". Ja pian kehotukset olivat muuttuneet uhkaavammaksi, että "jos et anna laukkua, vedän turpaan", Senja kuvailee poikansa kertomaa tapahtuneesta.

"Järkyttävää"

Poika oli antanut laukkunsa, joka oli Senjan mukaan kopio nuorison suosimasta Louis Vuittonin laukusta. Teinit olivat myös vieneet hänen poikansa kaverilta trendikkään lippiksen.

– Nämä henkilöt poistuivat bussista yhtä aikaa poikien kanssa ja vielä pysäkillä uhkailivat, että jos asiasta kerrotaan eteenpäin, he tulevat etsimään heidät.

Kuultuaan asiasta Senja teki rikosilmoituksen.

– On järkyttävää, että tällaista voi tapahtua keskellä kirkasta päivää bussissa, Senja ihmettelee.

Senjan mukaan hänen poikansa on tapauksen jäljeltä vihainen ja myös hieman peloissaan.

– Hän ihmettelee, miten joku kehtaa toimia tuolla tavoin ja varastaa itseään nuoremmalta lapselta.

Poliisilla tutkinnassa useampi tapaus

Ylikonstaapeli ja tapauksen tutkinnanjohtaja Petteri Hokkinen kertoo MTV:lle, että poliisi tutkii useampaa nuorten tekemää ryöstöä Espoossa viikonlopulta.

– Viikonloppuna epäiltyjä nuorten tekemiä ryöstöjä on ollut useampia. Selvitämme, onko kyse useammista vai samoista epäillyistä. 

Hokkisen mukaan vastaavia rikoksia tapahtuu nykyään viikoittain.

– Näitä on ollut ympäri pääkaupunkiseutua huolestuttavan paljon. Trendi on jatkunut jo pitkään. Pian koulut loppuvat ja kesä on tulossa, ne voivat vaikuttaa rikosten määrän kasvuun, sillä nuoriso liikkuu paljon kesän tullen.

Kyseisissä rikoksissa on tyypillistä, että nuori tai nuoret varastavat merkkivaatteita toisilta nuorilta joko väkivalloin tai sillä uhaten.  Poliisin mukaan ryöstelevien nuorten joukko on hyvin pieni, mutta osa tekee rikoksia toistuvasti.

– Jotkut nuoret ovat välinpitämättömiä tekoja ja niiden rangaistuksia kohtaan.

Jos nuori joutuu vastaavan uhkaavan tilanteen kohteeksi, Hokkinen neuvoo pyytämään reippaasti apua.

– Esimerkiksi linja-auton kuljettajalta tai matkustajilta. Tai ulkona ollessa lähellä olevalta aikuiselta. Välitön soitto hätäkeskukseen tapahtuneesta on myös ensisijaista.

Katso video: Ryöstelyjä bileissä, varastettuja vaatteita ja väkivallan pelkoa – videoreportaasissa sekä ryöstetyt että ryöstäjä kertovat kokemuksistaan (18.12.2022)

MTV tapasi Helsingin yössä ryöstettyjä ja ryöstäjiä: Joosua, 12, pelkää puukotusta parin kympin tähden 6:26

Lue myös:

    Uusimmat