Mainos

Poliisi tutkii raiskausepäilyä Keuruun varuskunnassa

Poliisi tutkii epäiltyä raiskausta varuskunta-alueella Keski-Suomessa, pääesikunta tiedottaa. Ensitietojen mukan nainen olisi raiskattu loppuvuodesta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ismo Yijälä Keski-Suomen poliisista vahvisti MTV3 Uutisille, että rikoksen epäillään tapahtuneen Keuruun varuskunta-alueella.

Epäilty raiskaus olisi tapahtunut viime vuoden loppupuolella. Poliisi on tutkinut asiaa siitä lähtien. Teosta epäiltynä on kuulusteltu useita henkilöitä ja osa heistä on ollut lyhyen aikaa kiinniotettuina.

Iltalehden tietojen mukaan epäiltyjen joukossa on sekä miehiä että naisia, joista kukaan ei ole varusmies. Tutkinnanjohtaja Yijälä ei täsmennä epäiltyjen määrää eikä sukupuolta. Sen hän kertoo, että rikoksen uhriksi on epäilyjen mukaan joutunut yksi nainen.

Tapahtui asuntoalueella

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan epäilty raiskaus on tapahtunut varuskunnan asuntoalueella. Varuskunnan asuntoalueella asuu kantahenkilökuntaa perheineen. Tutkinnanjohtaja Yijälä ei kerro, ovatko epäillyt asukkaita vai joitakin muita henkilöitä.

Epäiltyä tapausta kutsuttiin uutisen ensimmäisenä julkaiseessa Iltalehdessä joukkoraiskaukseksi. Poliisin mukaan rikosta tutkitaan kuitenkin perusmuotoisena raiskauksena.

- En käyttäisi termiä joukkoraiskaus. Tapahtumia tutkitaan tässä vaiheessa raiskauksena, sanoo Ismo Yijälä.

Rikoslain mukaan useamman henkilön yhdessä tekemä raiskaus olisi törkeä raiskaus, jos se on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Yijälä korostaa, että tutkinta on kesken ja tekoa vasta epäillään. Tapausta tutkivat sekä poliisi että puolustusvoimat.

Esikuntapäällikkö: Siviiliasia

Keuruun varuskunnan komentaja, everstiluutnantti Jouko Rauhala ei halunnut kommentoida epäilyjä lainkaan.

- Kehotan kääntymään poliisin puoleen, sanoi Rauhala.

Varuskunnan tiedottamisesta vastaava esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jyrki Niukkanen, oli lähes yhtä niukkasanainen.

- Sen tiedän, että poliisit tutkivat jotakin, mutta se on siviiliasia eikä liity puolustusvoimiin, hän sanoi.

Raiskausepäilystä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.