Poliisi tutkii kahden nuoren törkeää pahoinpitelyä Espoossa – väkivallasta kuvattu video leviää somessa

Poliisi tutkii Espoon Leppävaarassa tapahtunutta kahteen nuoreen kohdistunutta törkeää pahoinpitelyä, josta kuvattu video leviää video sosiaalisessa mediassa.

Länsi-Uudenmaan poliisin esitutkinnassa saamien tietojen mukaan pieni joukko nuoria oli sopinut sosiaalisessa mediassa tapaamisen, jossa oli tarkoitus selvittää aiemmin tapahtuneita asioita.

Paikalle saapui kuitenkin sovittua suurempi joukko, ja kohtaamisen yhteydessä useat nuoret kohdistivat lyöntejä sekä potkuja kahteen nuoreen.

− Poliisi otti pian tapahtumien jälkeen kiinni yhden nuoren henkilön törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä. Kaksi muuta poliisin tapaamaa epäiltyä ovat alle 15-vuotiaita, eivätkä he siten ole rikosoikeudellisessa vastuussa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Aura Lehtinen poliisin tiedotteessa.  

Ensihoito tarkasti uhrien vammat, ja heidät ohjattiin lisätarkastukseen sairaalaan. Asian esitutkinta on poliisilla kesken.

Poliisi varoittaa: Videon levittäminen voi olla rikos

Poliisin mukaan pahoinpitelyä seurasi lukuisia nuoria, ja osa kuvasi tapahtumat. Video tapahtumista leviää edelleen sosiaalisessa mediassa. 

Poliisi muistuttaa, että videon kuvaaminen ja lataaminen sosiaaliseen mediaan voi täyttää rikoksen, kuten esimerkiksi yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämisen, tunnusmerkit.

Videoita ei tule jakaa eteenpäin. Sen sijaan tieto videosta tulee ilmoittaa poliisille, ja sen voi myös ilmiantaa sosiaalisen median kanavan ylläpitoon.

Lue myös:

    Uusimmat