Mainos

Poliisi tutkii Forssan joukkotappelun tarkasti – ”Toivottavasti tapaus on yksittäinen”

9:45

Vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 24 000 turvapaikanhakijaa eri puolilla Suomessa. Tiistaina Forssassa syntyi vakava joukkotappelu forssalaisten nuorten miesten ja turvapaikanhakijoiden kesken. Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin mukaan poliisi tutkii tapauksen tarkasti.

– Emme tietenkään ole osanneet odottaa sitä, että tällaista kahinointia syntyy. Olemme kuitenkin sisäministeriössä tiedostaneet sen, että turvapaikanhakijat ovat alkaneet saada turvapaikkapäätöksiä. Suurin osa niistä on kielteisiä. Tämä lisää ihmisten oireilua. Heillä, jotka ovat mahdollisesti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, ei enää ole motiivia rakentaa yhtenäistä Suomea, Nerg pohtii.

Tappelussa oli mukana myös kantasuomalaisia. Turvapaikanhakijat saavat Nergin mukaan edelleen kokea uhkailua suomalaisten taholta.

– Kyllä se on edelleen sitä samaa, että turvapaikanhakijoilla ei ikään kuin olisi oikeutusta tulla tänne. Siinä on edelleen ikäviä rasistisia piirteitä, Nerg kuvaa.

Muualla vielä rauhallista

Nerg muistuttaa, että tässä vaiheessa Forssan tapausta voidaan vielä pitää yksittäistapauksena. Muualla on vielä rauhallista.

Forssassa syntyi tiistaina joukkotappelu nuorten forssalaismiesten ja turvapaikanhakijoiden kesken. Nergin mukaan poliisi tutkii asiaa, eikä vielä pystytä sanomaan kuinka järjestäytyneestä tapauksesta oli kyse.

– Tähän pureudutaan nyt syvälle, koska halutaan tietää, oliko tässä jotakin muuta kuin yksittäistapaus. Oliko tämä tällainen äkkipikaistuksissa tehty juttu, Nerg sanoo.

Poliisi vahvistanut tiedon vaihtoa

Nerg kertoo, että viime syksyn aikana Suomessa luotiin toimintamalli, jonka avulla vahvistettiin poliisin ennalta seurantaa vastaanottokeskuksissa.

– Muun muassa tiedon vaihtoa vastaanottokeskusten ja poliisin välillä on tehostettu, ja sitä kautta päästään kiinni ihan pieniinkin asioihin, Nerg sanoo.

Nergin mukaan tämän ansiosta esimerkiksi kesä on vastaanottokeskuspaikkakunnilla mennyt todella rauhallisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.