Mainos

Pansion vastaanottokeskukseen tullut häirintäsoittoja – "Asukkaat pelkäävät ja ovat epävarmoja, työntekijät väsyneitä ja surullisia"

Apulaisjohtajan mukaan Pansion vastaanottokeskukseen ei kohdistu suoranaista uhkaa, vaikka häirintäsoittoja on tullut.

Turun vastaanottokeskuksen, Pansion toimipisteen apulaisjohtaja Heimo Nurmi kertoo MTV Uutisille, että asukkaat kokevat turvattomuutta viime perjantain tapahtumien johdosta.

– Tunnelma täällä on surullinen ja hiljainen. Sekä asukkaiden että henkilökunnan keskuudessa vallitsee epäusko siitä, että tällaista on tapahtunut. Asukkailla on pelkoa ja epävarmuutta, Nurmi sanoo.

Nurmen mukaan keskuksen asukkaat kokevat turvattomuuden tunnetta.

– Monet ovat lähteneet pakoon tällaisia asioita, ja nyt tällainen on taas yhtäkkiä heidän arjessaan. He ovat myös huolissaan suomalaisten suhtautumisesta heihin.

Sunnuntaina kerrottiin, että vastaanottokeskuksessa on lisätty vartiointia. Tarkoituksena oli ennaltaehkäistä levottomuuksia, joita voisi olla vastaanottokeskuksen sisällä tai joita siihen voisi kohdistua ulkopuolelta.

– Keskukseen ei ole kohdistunut suoranaista uhkaa, mutta häirintäsoittoja on kuitenkin tullut. Omia järjestelyjä on tehty turvallisuuden takaamiseksi.

Nurmi kertoo, että perjantaisen puukotuksen tapahtumat heijastuvat asukkaiden lisäksi myös työntekijöihin.

– Väsymystä, voimattomuuden tunnetta, surua. Kriisiapua on annettu niin asukkaille kuin työntekijöillekin.

Pääepäillystä ilmoitettiin poliisille

Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah saapui Pansion vastaanottokeskukseen viime vuoden loppupuolella.

Ensimmäisen kerran miehestä varoitettiin vastaanottokeskuksen johtoa jo tammikuussa. Ilmoituksen tekivät vastaanottokeskuksen muut asukkaat. 

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Mechkah olisi puhunut suomalaisista vääräuskoisina ja kysellyt neuvoja Isisiin liittymisestä.

Miehestä varoitettiin vastaanottokeskuksen johtoa monta kertaa. Varoitukset ovat koskeneet hänen kiinnostustaan Isisiin, uhkaavaa käytöstään ja huumeiden käyttöään.

Turun vastaanottokeskuksen, Pansion toimipisteen apulaisjohtaja Heimo Nurmi on kertonut aiemmin, että asia vietiin poliisille eteenpäin. Ilta-Sanomille Nurmi on kertonut ettei ilmoituksella ollut käytännön vaikutusta. Suojelupoliisi ei ollut yhteydessä vastaanottokeskukseen.

MTV Uutisille Nurmi sanoo, ettei kommentoi asiaa enää julkisuudessa. Poliisi on kuullut häntä todistajan ominaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.