Mainos

Poliisi tutkii alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia Joensuussa – uhrit ja epäillyt tutustuneet kauppakeskuksissa

Joensuun poliisilla on esitutkinnassa kaksi epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi epäilty raiskauksen yritys. Tapaukset ovat tapahtuneet viime joulukuussa yhden viikonlopun aikana. Epäiltyjen rikosten tekopaikka on Joensuun kaupungin alueella sijaitseva yksityisasunto.

Esitutkinnan mukaan usean alle 16-vuotiaan nuoren tytön seurue on ollut asunnossa viettämässä iltaa. Tytöistä kolme on kertonut joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi. Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä.

Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Raiskauksen yrityksestä epäilty 21-vuotias mies on edelleen vangittuna. 22-vuotias asunnon haltija on asetettu matkustuskieltoon. Kolmas rikoksesta epäilty, 25-vuotias mies, on poliisin tämän hetken tiedon mukaan poistunut maasta. Hänet pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät seuraavaksi syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa viime syksyn ja alkutalven aikana.

Poliisi kertoo havainneensa suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten kanssakäymisen yleisillä paikoilla lisääntyneen. Poliisin toivoo, että vanhemmat kävisivät nuorten kanssa läpi pelisääntöjä tämän tyyppiseen kanssakäymiseen liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.