Poliisi sai tiedon Roihuvuoren hyväksikäyttöepäilyistä hätäkeskuksesta – kaksi epäillyistä vapautettu

Kolme ulkomaalaistaustaista miestä otettiin kiinni Roihuvuoressa seksuaalisesta hyväksikäytöstä 0:28
Poliisi otti aluksi kiinni kolme meistä. Nyt vain yksi on poliisin hoteissa.

Poliisi on vapauttanut kaksi miestä Helsingin Roihuvuoren hyväksikäyttötapaukseen liittyen. Poliisi epäilee vuonna 1990 syntynyttä miestä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Poliisi otti lauantai kiinni Itä-Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevasta asunnosta kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Poliisi kertoo saaneensa tiedon tapahtumista hälytyskeskuksen kautta.

– Heidät kaikki otettiin kiinni, jotta voitiin varmistua siitä, mikä heidän osuutensa on epäiltyihin rikoksiin. Mitä vakavammasta rikosepäilystä on kysymys, sitä matalampi kynnys poliisilla on ottaa henkilöitä kiinni kuulustelujen ajaksi. Kaksi heistä on vapautettu, koska poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan heitä ei ole syytä epäillä rikoksista, tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kommentoi Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisilla yksi epäilty

Poliisi tulee esittämään yhä pidätettynä olevaa vuonna 1990 syntynyttä miestä vangittavaksi. Epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen. Häntä epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisin mukaan tällä hetkellä rikoksella tiedetään olevan yksi epäilty ja yksi uhri. Poliisi ei tarkemmin kerro alaikäisen uhrin ikää tai sukupuolta.

Poliisin käsityksen mukaan epäiltyjä tekoja on tapahtunut lokakuun alun ja tammikuun 9. päivän välillä useita. Rikokset tapahtuivat yksityisasunnossa.

– Asunnossa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole ollut läsnä muita henkilöitä, Asmundela kertoo.

Tiedotteessaan poliisi kehottaa kaikkia seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita kertomaan asiasta luotettavalle aikuiselle ja ilmoittamaan asiasta viivytyksettä poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat