Mainos

Poliisi tutkii 6-vuotiaan törkeää raiskausta – Epäily: kuvasi ja jakoi eteenpäin

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii seksuaalirikosta, jossa vuonna 1974 syntynyttä kantasuomalaista miestä epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Epäilty uhri on 6-vuotias tyttö.

Lisäksi miehen epäillään kuvanneen hyväksikäyttöä ja levittäneen valokuvia eteenpäin. Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo, että kyse on yksittäisistä kuvista, ei systemaattisesta tuotannosta.

– Kuvien vastaanottajia on kymmenkunta ympäri Suomea. Olemme selvitelleet heidän henkilöllisyyttään, sillä tällaisen materiaalin hallussapito on rikos. Emme epäile ainakaan tässä vaiheessa, että kyseessä olisi jonkinlainen pedofiilirinki.

Seksuaalirikosten epäillään tapahtuneen syyskuun ja marraskuun puolivälin välisenä aikana. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, onko epäiltyjä tekoja ollut yksi vai useampia.

– Epäilty on ollut uhrin kanssa useamman kerran tekemisissä, mutta nyt selvittelemme, ovatko epäillyt rikokset tapahtuneet yhdellä vai useammalla kerralla, Hyvärinen sanoo.

Kyseessä on harvinainen rikosepäily, sillä esimerkiksi viime vuonna törkeän raiskauksen uhreina oli Tilastokeskuksen mukaan kolme 5-9-vuotiasta lasta. Tätä nuorempia uhreja oli kaksi. 

Hyvärisen mukaan epäilty on myöntänyt olleensa tytön kanssa tekemisissä mutta kiistänyt itse teon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.