Mainos

Poliisi tuohtui talviliikenteen törttöilyistä: "Jos kuljettaja joutuu sipsuttelemaan, on samaa liukkautta myös ajoväylillä"

Poliisi tuohtui talviliikenteen törttöilyistä – "Autoilijoiden voisi kuvitella jo oppineen"

Itä-Suomen poliisi julkaisi tiukkasanaisen tiedotteen talviliikenteessä tapahtuvista ylilyönneistä.

Itä-Suomen poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa auto on kuljettajalle yllätyksenä alkanut sohjoisella tienpinnalla heittelehtiä ilman, että kuljettaja on enää saanut ajoneuvoaan hallintaan. Seurauksena on ollut suistuminen ulos tieltä, peltiä on mennyt ruttuun ja toisinaan on jouduttu turvautumaan myös lääkäriin.

– Sanomattakin on selvää, että tilanteessa, jossa auto holtittomasti heittelehtiessään vaarantaa tuntuvasti kaikkien muidenkin tiellä liikkuvien turvallisuuden, joutuu poliisi ratkaisemaan asian antamalla kuljettajalle sakkorangaistuksen, poliisi toteaa.

– Lieventäviä ja syyllisyyttä häivyttäviä asianhaaroja on vaikea löytää silloin, jos ajo-olosuhteet ovat jääneet kuljettajalta näin olennaisesti havaitsematta ja ajonopeus turvalliseksi sovittamatta, tiedotteessa sanaillaan.

Poliisin ohjeet talviliikenteeseen

Poliisin mukaan kelin oikea havainnoiminen on talviliikenteessä erittäin tärkeää.

– Jos kuljettaja joutuu autolleen päästäkseen sipsuttelemaan, on todennäköistä, että samaa liukkautta on myös ajoväylillä.

Poliisin mukaan liukkaimmillaan tie on ilman lämpötilan ollessa lähellä nollaa. Tilannenopeus on myös oleellinen seikka talviliikenteessä.

Poliisin mukaan suurin sallittu ajonopeus ei monessakaan tapauksessa ole todellakaan suurin turvallinen ajonopeus.

– Tilannenopeuden merkityksestä on valistettu jo niin pitkään, että sen autoilijoiden voisi kuvitella jo oppineen. Silti suurin osa esimerkiksi perään- ja ulosajoista tapahtuu juuri siitä syystä, että tilanteessa on käytetty esimerkiksi olosuhteisiin, ajotaitoon tai kuljetetun ajoneuvon ominaisuuksiin nähden liiallista tilannenopeutta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.