Mainos

Poliisi toiveikkaana: "Kauhuhuumeen" leviäminen Suomessa hidastunee

Helsingin poliisi on paljastanut laajan aasialaistaustaisten johtaman kristallimaisen metamfetamiinin eli niin sanotun "kauhuhuumeen" maahantuonti- ja levitysorganisaation. Poliisin mukaan Suomessakin on alkanut näkyä orastava ongelma kyseisen huumeen johdosta.

Rikostarkastaja Petri Rainiala uskoo, että nimellä ice kulkevan huumeen leviäminen alkaa hidastua, kun poliisi paljasti levittäjäorganisaation.

Jutussa on yli 30 epäiltyä. Heistä vangittuna on ollut yli 20.

Mutta miksi ice on saanut lempinimen "kauhuhuume"?

– En pysty vastaamaan täsmällisesti, koska esitutkinta on kesken ja odotamme THL:n lausuntoa. Joudumme luonnollisesti selvittämään asiaa rikoslaboratoriosta, Rainiala vastaa aamun Huomenta Suomessa.

Rainialan mukaan parisen vuotta sitten alkoi tihkua tietoa oudosta aineesta, jota ei ennen Suomen markkinoilla ollut tavattu. Aluksi se ei herättänyt suurta huolta, mutta viime keväänä alkoi täsmentyä, kuinka pelottavasta aineesta kyse.

– Viime keväänä alkoi näkyä, että meilläkin on jonkinlainen orastava ice-ongelma.

– Ice on selkeästi vahvempaa, mikä johtuu valmistusprosessista ja ennen muuta lähtöaineista, Rainiala selventää verraten ainetta amfetamiiniin ja metamfetamiiniin.

Rainiala on luottavainen sen suhteen, että organisaation paljastaminen hillitsee nyt icen maahantuloa ja aineen rantautuminen Suomeen hidastuu. Poliisin käsityksen mukaan ice on toistaiseksi ollut keskittynyt lähinnä yhden liigan toimiin.

– Ainakin toivon, että rantautuminen tänne hidastuu, vaikka on merkkejä, että sitä on vähän muuallakin Etelä-Suomessa ollut sitä ainetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.