Poliisi teki ratkaisevan virheen Gabby Petiton ja Brian Laundrien katoamistapauksessa – tämä se oli

1:31
Poliisi myönsi yhden ratkaisevan virheen selvittäessään Gabby Petiton ja miesystävän Brian Laundrien katoamista.

Poliisi vahvistaa tehneensä yhden ratkaisevan virheen selvittäessään Brian Laundrien yhteyttä tyttöystävä Gabby Petiton katoamiseen.

Syksyn kuohuttavimpiin mysteereihin kuulunut tapaus sai päätepisteen, kun viranomaiset löysivät Laundrien jäänteet erämaasta floridalaisesta luonnonpuistosta viime viikolla.

Petiton ruumis löydettiin puolestaan syyskuussa läheltä paikkaa, jossa pariskunta oli nähty viimeksi yhdessä.

Gabby Petiton tapaus nousi otsikoihin Yhdysvalloissa, kun hänen ilmoitettiin kadonneen pariskunnan yhteisellä autoretkellä elokuun lopussa.

Kun Petiton äiti ilmoitti tyttärensä kadonneeksi 11. syyskuuta, Brian Laundrie oli jo palannut kotiinsa Floridaan. Poliisi näki Laundrien lähtevän Mustangillaan maanantaina 13. syyskuuta – ja palaavan keskiviikkona 15. päivä.

– Voimme sanoa vain, että tiedämme, missä Brian Laundrie on, poliisi kertoi tuolloin.

Poliisipäällikkö Todd Garrison vahvisti vielä torstaina 16. päivä, että Laundrie on vanhempiensa kotona. Mutta kaikki muuttui perjantaina, kun Laundrien perhe ilmoitti pojan kadonneeksi.

Chris ja Roberta Laundrie kertoivat nähneensä poikansa viimeksi tiistaina ja korjasivat myöhemmin, että kyse olikin maanantaista, jolloin poika lähti Mustangillaan tiehensä.

– Se oli meille todellakin iso uutinen, poliisi hämmästelee nyt CNN:lle.

Lippalakkipäinen palaaja

Mutta kuka palasi Laundrien kotiin keskiviikkona?

– Uskomme, että kyseessä oli hänen äitinsä, jolla oli päässään lippalakki, North Portin tiedottaja Josh Taylor kertoo nyt.

Äidin ja pojan yhdennäköisyys sekoitti poliisin, joka lisäksi ihmetteli, miksi perhe olisi ajanut pojan auton kotiin juuri kun poika oli kadonnut. Tämä virhe esti poliisia kuulustelemasta Laundrieta ennen hänen kuolemaan johtanutta katoamistaan.

– Siinä ei ollut mielestämme mitään järkeä, joten siksi luulimme häntä (äitiä) Brianiksi. Yksikään tutkinta ei suju täydellisesti, Taylor jatkoi.

Viranomaisten mukaan Laundrieta ei koskaan suoraan epäilty naisystävänsä kuolemasta, mutta mies oli viimeisiä, jotka näkivät Gabby Petiton ennen hänen kuolemaansa. Lisäksi Laundrie käytti Petiton pankkikorttia naisen katoamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja