Gabby Petito ja kihlattu hehkuttivat pakumatkaansa sosiaalisessa mediassa vain viikkoja ennen katoamista – nyt poliisi selvittää henkirikosta

Autoilija näki kadonneen Gabby Petiton ja poikaystävän tappelevan tienvarressa – poliisi julkaisi hätäpuhelun: ”Ajoimme ohi ja mies löi tyttöä” 2:11
Autoilija näki kadonneen Gabby Petiton ja poikaystävän tappelevan tienvarressa – poliisi julkaisi hätäpuhelun: ”Ajoimme ohi ja mies löi tyttöä”

Paljon julkisuutta saaneen amerikkalaisen rikosmysteerin päähenkilöt raportoivat menemisistään laajalle yleisölle sosiaalisessa mediassa ennen katoamista.

Amerikkalainen Gabby Petito ilmoitettiin kadonneeksi syyskuun 11. päivä. Sen jälkeen nuoren, 22-vuotiaan naisen katoamistapausta on seurattu tiiviisti ympäri maailman, myös Suomessa. Tapaus on saanut massiivisen määrän julkisuutta ja innostanut myös sosiaalisen median amatöörietsiviä selvittelemään tapausta.

Verkkoetsivien kannalta tapaus on ollut mielenkiintoinen, sillä nuori nainen ja tämän kihlattu julkaisivat elämästään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Pakumatkalla Yhdysvaltojen halki

Katoamisensa aikaan 22-vuotias Petito matkusteli Yhdysvaltojen halki asuntoautoksi muutetulla pakettiautolla yhdessä miesystävänsä kanssa.

Pariskunta kertoi matkastaan esimerkiksi YouTubessa. Elokuun 20. päivä julkaistulla, onnea hehkuvalla videolla iloisen ja tyytyväisen näköinen pariskunta näyttäytyy erilaisissa kauniissa luontokohteissa:

Videon saatesanoissa pariskunta kertoo saaneensa alkusysäyksen pakumatkailuun reissattuaan Yhdysvaltojen halki ensin pienemmällä autolla.

– Halusimme downshiftata ja alkaa matkustella täysipäiväisesti, mutta kahden ihmisen omaisuuden sullominen pienen auton peräkonttiin ei olisi oikein onnistunut. Kuten ei myöskään rahan tuhlaaminen polttoaineeseen, ruokaan ja AirBnB-majoituksiin, videon saatesanoissa kerrotaan.

– Ymmärsimme nopeasti, että meidän täytyisi keksiä ratkaisu, jos haluaisimme jatkaa matkustelua ja vapaata elämää, pakuelämästä haaveillut pariskunta kirjoittaa.

Pariskunnan videolla on tällä hetkellä lähes 4,5 miljoonaa katselukertaa. YouTube-tilillä ei ole julkaistu muita videoita.

YouTube-kanavan lisäksi pariskunnalla oli muun muassa verkkosivu blogia varten. Verkkosivulla ei kuitenkaan ole mitään sisältöä.

Lisäksi Petito julkaisi itse matkalta kuvia Instagram-tilillään. Viimeinen päivitys on tehty elokuun 26. päivä. Kuvassa nainen toivottaa hyvää halloween-juhlaa seuraajilleen.

Naisen ruumis löydettiin, mies on kateissa

Viime sunnuntaina Wyomingin osavaltiossa sijaitsevasta luonnonpuistosta löydettiin ruumis. Eilen FBI tunnisti ruumiin Petitoksi.

Poliisi on tapaukseen liittyen ollut kiinnostunut Petiton miesystävästä, joka on niin ikään kadonnut. Ennen katoamistaan Brian Laundrie, 23, kuitenkin ennätti palata pariskunnan yhteiseltä matkalta ja kieltäytyä puhumasta naisystävänsä katoamisesta muuten kuin lakimiehensä kautta.

Poliisi on kertonut uskovansa, että Petito joutui henkirikoksen uhriksi. Miesystävää ei kuitenkaan ole virallisesti nimetty epäillyksi, vaikka poliisi onkin tutkinut miehen perheen kotia ja nimennyt sen rikospaikaksi.

Lue myös:

    Uusimmat