FBI vahvistaa: Luonnonpuistosta löytyi Gabby Petiton poikaystävän jäänteet

Poliisi etsii Gabbyn poikaystävää kiivaasti – tällaisella järkälemäisellä ajoneuvolla etsinnät etenevät haastavassa maastossa 0:44
Tällaisella ajoneuvolla Brian Laundrieta etsittiin maastosta. (Video julkaistu 23.9.2021)

FBI vahvistaa, että erämaasta löytyneet ihmisen jäänteet kuuluvat Gabby Petiton poikaystävälle Brian Laundrielle. Asiasta kirjoittaa CNN.

Tunnistaminen tapahtui hampaiden avulla. 

Laundrieta etsittiin aiemmin floridalaisesta luonnonpuistosta ja aiemmin tällä viikolla etsinnät tuottivat tulosta: maastosta löytyi ihmisen jäänteet sekä reppu ja muistikirja, jotka kuuluivat Laundrielle.

Hänen etsintäoperaationsa kohdistui maastoon, jota paikallinen poliisiviranomainen kutsuu haastavaksi. Etsintä vaati muun muassa rintaa myöten kahlaamista joessa, jossa oli käärmeitä ja alligaattoreita. 

– Alue on ollut suuri ja veden peittämä, poliisi sanoi medialle tiistaina.

Henkirikosta tutkitaan

Gabby Petiton tapaus nousi otsikoihin Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun hänen ilmoitettiin kadonneen pariskunnan yhteisellä autoretkellä elokuun lopussa.

Vain Brian Laundrie palasi Floridaan takaisin.

Gabby Petiton ruumis löydettiin syyskuussa läheltä paikkaa, jossa pariskunta oli nähty yhdessä viimeksi.

Petiton ruumiin tutkimusten perusteella hänen uskotaan kuolleen kuristamisen seurauksena. Viranomaisten arvion perusteella Petito löydettiin kolmesta neljään viikkoa hänen surmaamisensa jälkeen.

Poikaystäväkin katosi

Kun Petitoa alettiin etsiä, myös hänen poikaystävänsä katosi. Hän sanoi vanhemmilleen lähtevänsä luonnonpuistoon vaellukselle.

Koska Laundrie lähti ilman lompakkoa ja puhelinta, perhe alkoi pelätä hänen aikovan vahingoittaa itseään. 

Hänen vanhempansa osallistuivat viranomaisten mukana poikansa etsintään. 

– Heidän mentyä syvemmälle maastoon, Chris poikkesi reitiltä metsään. Hän kulki siksakkia eri alueita ja viranomaiset tekivät samoin. Roberta Laundrie käveli polkua pitkin.

– Jossain kohtaa Chris huomasi valkoisen kuivalaukun polun viereltä, perheen asianajaja Steven Bertolino kommentoi.

Myös poliisi oli löytänyt maastosta toisen laukun ja sen viereltä ihmisen jäänteet. Tuolloin perhettä pyydettiin poistumaan luonnonpuistosta.

Brian Laundrien löytöpaikka sijaitsi noin 45 minuutin kävelymatkan päässä luonnonpuiston sisäänkäynniltä. 

Lue myös:

    Uusimmat