Suuretsinnät Gabby Petiton poikaystävän löytämiseksi ovat ohi – murhamysteerin ympärillä velloo vielä lukuisia kysymyksiä

0:44
Katso myös video: Tällaisella ajoneuvolla Brian Laundrieta etsittiin maastosta. (Video julkaistu 23.9.2021)

Yhdysvaltalaisten Gabby Petiton ja tämän poikaystävä Brian Laundrien katoamismysteerin yllä velloo vielä useita avoimia kysymyksiä.

Mysteeri on kuitenkin siltä osin ohitse, että molemmat kadonneet ovat löytyneet kuolleina.

Petitonin ruumis löytyi jo aiemmin. Puolestaan tällä viikolla FBI vahvisti, että erämaasta löytyneet ihmisen jäänteet kuuluvat Gabby Petiton poikaystävälle Brian Laundrielle.

Gabby Petiton tapaus nousi otsikoihin Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun hänen ilmoitettiin kadonneen pariskunnan yhteisellä autoretkellä elokuun lopussa.

Vain Brian Laundrie palasi Floridaan takaisin.

Gabby Petiton ruumis löydettiin syyskuussa läheltä paikkaa, jossa pariskunta oli nähty yhdessä viimeksi. Petiton ruumiin tutkimusten perusteella hänen uskotaan kuolleen kuristamisen seurauksena. Viranomaisten arvion perusteella Petito löydettiin kolmesta neljään viikkoa hänen surmaamisensa jälkeen.

Kun Petitoa alettiin etsiä, myös hänen poikaystävänsä katosi. Hän sanoi vanhemmilleen lähtevänsä luonnonpuistoon vaellukselle.

Koska Laundrie lähti ilman lompakkoa ja puhelinta, perhe alkoi pelätä hänen aikovan vahingoittaa itseään.

Naisen katoamismysteeri muuttui myös poikaystävän katoamismysteeriksi.

Avoimia kysymyksiä

Uutiskanava CNN on koostanut yhteen keskeiset avoimet kysymykset katoamis- ja murhamysteerin tiimoilta.

Brian Laundrien osalta yksi suurimmista kysymyksistä on, mikä oli miehen kuolinsyy. Vielä on epävarmaa, voidaanko tarkkaa kuolinsyytä koskaan selvittää.

Kuolinsyyn määrittäminen voi olla haastavaa, koska viranomaiset löysivät "luurankojen jäänteitä", kertoi eläkkeellä oleva FBI:n profiloija Jim Clemente CNN:lle.

Täten tarkkaa kuolinsyytä voi olla vaikea selvittää, ellei luihin ole jäänyt jotain merkkejä tapahtumista.

– Ellei kallossa ole jonkinlaista suurta, vakavaa traumaa, joka voidaan tunnistaa, ei ehkä ole tapaa määrittää, kuinka hän kuoli, hän sanoi.

– Jos hän esimerkiksi hukkuisi, siitä ei olisi todisteita luissa, profiloija Clemente havainnollistaa.

Kuolinsyystä on kuitenkin liikkeellä arvauksia. Yksi mahdollisuus on, että mies riisti oman henkensä.

Rikosoikeuden asianajaja Mark O'Mara sanoo, että järkevin selitys on, että Laundrie otti oman henkensä luonnonsuojelualueella.

– Mutta me emme tiedä varmaksi. Tietysti tätä tukee hänen mielentilansa tunteminen. Aina kun hän käveli ovesta ulos, se oli aina huolenaihe, sanoi Laundrien perheen asianajaja Stephen Bertolino, joka oli kuvaillut Laundriea muissa haastatteluissa "surulliseksi".

Mitä tapahtui sinä aikana, kun hän oli kadoksissa?

Yksi kysymyksistä on, miten Laundrie vietti aikaansa kotoa lähdettyään tai mikä oli hänen kuolinajankohtansa. Yksi mahdollisuus on se, että hän kuoli melko pian luonnonsuojelualueelle mentyään – eli hän olisi ollut kuollut koko pitkän etsinnän ajan.

Miestä etsittiin kuukauden ajan suojelualueelta. Etsinnät olivat vaikeat, sillä tutkijat työskentelivät äärimmäisissä olosuhteissa. Alueella on täysin luonnolliset olosuhteet, paljon vesistöjä sekä villieläimiä.

Hämärän peitossa on edelleen myös miehen todellinen poistumisajankohta vanhempien kodistaan.

Laundrien perhe kertoi alun perin poliisille, että hän lähti kotoa tiistaina 14. syyskuuta, mutta muutti myöhemmin sanomaansa siten, että hän lähti edellisenä päivänä.

Mitä tapahtui Gabby Petitolle?

Vielä vastaamattomien kysymysten joukossa ovat myös Petiton kohtaloa koskevat kysymykset.

Hänen tarkkoja kuolemaan liittyviä yksityiskohtia ei välttämättä koskaan saada suuren yleisön tietoisuuteen, sillä ruumiinavauksen yksityiskohtia ei julkisteta Wyomingin lain mukaan.

Suurelle yleisölle mysteeri siis on, milloin hän kuoli ja mikä johti hänen murhaansa?

Poikaystävän rooli naisen kuolemassa ei myöskään ole varmaa. Ei siis voida suoraan sanoa, murhasiko poikaystävä hänet.

FBI kuvaili tällä viikolla poikaystävä Laundrien osuutta murhaan siten, että hän on "tärkeä henkilö murhan kannalta". Häntä ei kuitenkaan syytetty hänen kuolemastaan.

Puolestaan poikaystävän on epäilty käyttäneen kahta tyttöystävänsä pankkitiliään murhan jälkeisinä päivinä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja