Mainos

Poliisi täysin ymmällään Klaukkalan pankkiryöstöistä: "Varmasti joku tietää jotain"

Nurmijärven Klaukkalassa on poikkeuksellinen tilanne, sillä kunnassa on tapahtunut alle vuoden sisällä kaksi pankkiryöstöä, joista molemmat ovat yhä selvittämättä.

– On kyllä outoa, että Klaukkalan kokoisessa paikassa on kaksi tapausta auki, kertoo molemmissa pankkiryöstöissä tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Alla olevassa grafiikassa kahden Klaukkalan pankkiryöstön sijainnit ja Nordean ryöstäjien pakoreitti:Ryöstön kohteena Nordea

Tiedätkö jotain?

Klaukkalan Nordea ryöstettiin maanantaina 9. maaliskuuta puolilta päivin aseella uhaten.

Pankissa oli yksi kertakäyttöhaalariin ja maskiin pukeutunut ryöstäjä, mutta poliisi epäilee, että miehellä oli rikoskumppani, joka toimi pakoauton kuskina. Poliisi on löytänyt valvontakamerakuvia epäiltyjen todennäköisestä pakoautosta, jota se epäilee punaiseksi Opel Vectraksi. Auton merkkiä on epäilty myös Toyotaksi. 

Poliisi pyytää vihjeitä tai havaintoja autosta vihjepuhelimeen 0295 436 442.

9. maaliskuuta Klaukkalan Nordea-pankki ryöstettiin puolilta päivin aseella uhaten. Pankkiin astui kertakäyttöhaalariin ja maskiin pukeutunut ryöstäjä. Ryöstäjää odotti ulkona odotti rikoskumppani punaisessa Opel Vectran kaltaisessa autossa, joka oli nähty aiemmin aamupäivällä Nurmijärven terveyskeskuksen pihalla. Ryöstön jälkeen auto kaasutti kohti Isoseppälää, eikä pankkiryöstäjistä ole sen jälkeen ollut havaintoja.

Toinen ryöstäjä puhui murtaen suomea, joten poliisi arvioi ryöstäjän olevan ulkomaalainen. Poliisi on tehnyt tapauksesta kyselyjä Viron viranomaisille. Tapauksen tutkintaa hankaloittaa se, että pankin valvontakamerat olivat epäonnekseen pois päältä.

– Tutkinnan lähtökohdat ovat huonommat, sillä epäillyistä ei ole valvontakamerakuvaa, tutkinnanjohtaja kertoo.

Joulukuussa ryöstettiin Osuuspankki

Tiedätkö jotain?

Poliisi kaipaa vihjeitä eilen Nurmijärven Klaukkalan Osuuspankin ryöstöön liittyen. 

Epäillyn tekijän tuntomerkit ovat:

 • pituus noin 180 cm
 • ruumiinrakkenne normaali/roteva
 • musta takki, jossa punaiset vetoketjut
 • farkut
 • sininen reppu
 • tummat hanskat
 • mustavalkoiset kengät/lenkkarit

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisin numeroon p. 0295 436 442.

Puolen päivän aikaan 2. joulukuuta Klaukkalan Osuuspankkiin astui mustaan takkiin ja naamioon pukeutunut ryöstäjä, joka sai ryöstösaaliikseen parituhatta euroa. Poliisi on saanut useita vihjeitä pankkiryöstäjään liittyen, mutta toistaiseksi vihjeet eivät ole auttaneet ryöstäjän jäljille. Ryöstäjän mahdollisesta rikoskumppanista ei ole poliisilla viitteitä, mutta mitään tutkintalinjaa ei ole suljettu. Poliisi on jatkanut ryöstön tutkintaa muun muassa puhuttamalla lähiseudun asukkaita ja kaipaa edelleen yleisön vihjeitä tapaukseen liittyen.

– Eniten poliisia kiinnostaa epäillyn liikkeet, joista ei tällä hetkellä ole vielä varmuutta. Varmasti joku on nähnyt, mihin suuntaan ryöstäjä on pankilta suunnannut, mutta ei ole saattanut sitä poliisin tietoon, Hyvärinen arvelee.

Poliisi on tutkinut kahden pankkiryöstön mahdollista yhteyttä, mutta toistaiseksi ei ole tullut viitteitä siitä, että ryöstöt liittyisivät toisiinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.