Mainos

Poliisi tutkii uudestaan lähes 20 vuotta siten tapahtunutta arvokuljetusryöstön yritystä Turussa – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät pääsivät pakoon

Poliisi on ottanut uudelleen aktiiviseen tutkintaan vuosia sitten tapahtuneen Turun arvokuljetusryöstön yrityksen.

Neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliasein varustautunutta ihmistä yritti elokuussa 2002 keskellä päivää murtautua arvokuljetusautoon Vanhan Tampereentien Prisman pihalla.

Ryöstäjät tunkeutuivat kulmahiomakoneen avulla pihalla olleeseen lukittuun mutta vartioimattomaan rahankuljetusautoon. Työskentely auton kimpussa kesti muutamia minuutteja, ja samalla kolme suomea puhunutta haalaripukuista miestä hätisteli Prisman asiakkaita konepistooleilla kauemmas.

Joku asiakas hälytti poliisin, jonka lähin partioauto lähti paikalle. Samaan aikaan ryöstäjät olivat jostakin syystä jättäneet toimensa kesken ja lähteneet pakoon aiemmin Helsingistä varastetulla Chevrolet Chevy Van -pakettiautolla.

Miehet tulivat poliisiautoa vastaan, ja poliisi tunnisti ryöstöauton, koska sen kuljettajalla oli edelleen naamari kasvoillaan.

Pakomatkallaan epäillyt ampuivat poliisia kohti ja levittivät tielle ajoesteitä. Poliisi menetti näköyhteyden pakoautoon, ja Chevrolet löytyi myöhemmin palaneena pururadalta. Tekijät olivat paenneet paikalta.

Poliisi tutkii juttua törkeän ryöstön yrityksenä. Poliiseja päin ampumista tutkitaan kahtena murhan yrityksenä.

Tutkinnanjohtaja: Ryöstäjät eivät olleet amatöörejä

Uudelleen avatun tutkinnan tutkinnanjohtaja Aki Lahtinen sanoo STT:lle, että poliisilla ei ole mitään uutta tietoa tapauksesta.

– Juttu on ollut hyvin poikkeuksellinen. Ennen kuin törkeän ryöstön yritys vanhenee 20 vuodessa, niin kyllähän poliisin pitää sitä yrittää selvittää. Poliisi aina palaa näihin vanhoihin juttuihin.

Poliisi toivoo saavansa vinkkejä.

– Toivomme, että yleisöllä olisi jotain, millä pääsisimme eteenpäin. Siinä on neljä tai viisi ryöstäjää ollut paikalla, todennäköisesti siitä tietää vielä paljon isompi joukko.

Lahtisen mukaan epäillyistä ei ole poliiseilla mitään käsitystä. Se on Lahtisen mukaan selvää, että ryöstäjät eivät ole olleet amatöörejä.

– Se on vaatinut yhteistyötä, organisoitumista, välineitä. Teko on suunniteltu, pakoa on suunniteltu. Tekotapa vaatii erityisosaamista.

Lahtinen ei kommentoi uusia keinoja, joita tutkinnassa nyt käytetään. Tutkintaan on Lahtisen mukaan annettu "riittävä" määrä resursseja.

– Me pyrimme ratkaisemaan tämän jutun, Lahtinen sanoo.

Lounais-Suomen poliisi pyytää ryöstöyrityksestä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä sähköpostitse vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 449 142.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja