Mainos

Neljä outoa yksityiskohtaa – arvokuljetusauton ryöstöä yrittäneet pakenevat yhä

0:44

Viime torstaina tapahtuneesta Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä on yhä useita kysymyksiä ilmassa. Mitä ryöstäjistä tiedetään, entä kuinka liikennekamera pimennettiin rikoksen ajaksi?

MTV Uutiset kokosi poikkeuksellisesta rikoksesta yksityiskohdat, jotka ovat jääneet vielä mysteeriksi.

Tiedätkö jotain?

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä 25. helmikuuta Salossa tapahtuneeseen arvokuljetuksen ryöstöyritykseen liittyen.

Poliisi toivoo kaikkia vihjeitä teosta mahdollisimman pian sähköpostiosoitteeseen tku.krp@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 0403713177.

Tekijät

Olennaisin kysymys on se, ketkä ovat ryöstöyrityksen takana. Poliisi arvelee, että tekoon osallistui 5–6 henkilöä. Osa tekijöistä on puhunut suomea ja heitä etsitään valtakunnallisesti. Poliisi myös vahvistaa, että tämäntyyppisissä rikostapauksissa otetaan aina yhteyttä myös viranomaisiin ulkomailla. Ryöstöyrityksen suunnitelmallisuuden vuoksi poliisi pitää mahdollisena, että tekijät ovat ammattirikollisia.

Mysteeri on vielä myös se, kuka oli on noin 60-vuotias, turkistyyppisiin asusteisiin pukeutunut nainen, joka oli vuokrannut toisen ryöstäjien pakoauton väärällä ajokortilla. Auto oli vuokrattu Helsingin Herttoniemestä ja ja yritys kuvaili vuokraajan tuntomerkit poliisille.

Ryöstöyritys

Poliisi pitää ryöstön yritystä ammattimaisena ja uskoo, että ryöstöä on mahdollisesti harjoiteltu etukäteen. Se, missä ja miten mahdollinen ryöstön harjoittelu olisi tapahtunut, ei voi vielä kuin arvailla.

Ei myöskään tiedetä, kuinka ryöstäjät pääsivät G4S -arvokuljetusauton ajoaikataulun ja -reitin jäljille. Yhtiön turvajärjestelyissä tuli myös mahdollisesti ryöstäjille jotain yllätyksenä, sillä Iltalehden tietojen mukaan he pääsivät arvokuljetusauton sisälle, mutta eivät saaneet saalista mukaansa.

Liikennekamera

Ryöstöyrityksen tapahtumapaikan lähistöllä oleva Suomusjärven liikennekamera lähetti viimeisen kuvan torstaiaamuna kello 8.26, kun ilmoitus ryöstöstä saatiin kello 8.40. Tavallisesti kamera lähettää kuvan Liikenneviraston nettisivuille 12 minuutin välein, mutta kello 8.38 kamera lähettikin pelkkää lumisadetta.

Liikennekamera oli pimentynyt juuri ryöstöyrityksen aikaan ja poliisi epäileekin, että ryöstäjät olisivat tehneet kameran toimintakyvyttömäksi väkivalloin. Kuinka tekijät ovat pimentäneet kameran, on vielä mysteeri.

Pakomatka

Vielä ei tiedetä, mihin suuntaan tekijät pakenivat ryöstöyrityksen jälkeen. Ryöstäjät olivat liikkeellä kolmella autolla: kaksi pakoautona käytettyä pakettiautoa löydettiin hetkeä myöhemmin muutaman sadan metrin päästä läheisen huoltoaseman takaa. Autoissa oli suomalaiset rekisterikilvet. Pakomatkaa on jatkettu mahdollisesti useammalla autolla.

Keskusrikospoliisi on jatkanut tiiviisti arvokuljetuksen ryöstöyrityksen tutkintaa ja poliisilla on useita tutkintalinjoja käytössään. Poliisi ei kuitenkaan tutkinnan tässä vaiheessa ota tarkemmin kantaa ryöstöyrityksen avoimiin kohtiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.