Poliisi taltutti haulikolla ampuneen miehen Ilomantsissa

Illan aikana naapurukset riitautuivat niin pahoin, että toinen otti haulikon avukseen.

Poliisi taltutti piirityksen jälkeen haulikkomiehen, joka haavoitti vakavasti mökkinaapuriaan myöhään illalla Ilomatsissa. Ampuja uhkasi myös poliiseja ja teki kiinni otettaessa lievää vastarintaa.

Poliisi sai iltakymmeneltä ilmoituksen ammuskelusta Lapiovaarantiellä. Poliisin saapuessa paikalle ilomantsilainen 44-vuotias mies oli aseineen maastossa lähellä ampumapaikkaa, eikä hän suostunut antautumaan.

Poliisit ja ambulanssimiehet onnistuivat piirityksen aikana siirtämään keskivartaloon vakavasti haavoittuneen 46-vuotiaan joensuulaisen miehen ambulanssiin ja edelleen sairaalaan. Poliisin mukaan hänen tilansa on vakava.

Ampuja siirtyi myöhemmin sisälle mökkiin, josta hänet saatiin lopulta ulos kello 00.40. Hän teki lievää vastarintaa, mutta asetta miehellä ei ollut enää hallussaan. Piirityksen aikana mies oli sanonut ampuvansa poliiseja.

Paikalla oli useita päihtyneitä ja kaiken lisäksi pieni poika. He olivat tapahtuman ajan turvassa lukitussa saunassa.

Poliisista kerrottiin, että ampuja ja ammuttu olivat olleet omissa seurueissaan viikonlopun vietossa vierekkäisissä mökeissä. Illan aikana miehet riitautuivat niin pahoin, että toinen otti haulikon avukseen.

Ampuja on pidätettynä Joensuun poliisilaitoksella.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat