Mainos

Poliisi: Suomessa ei tarvetta tiukoille kotiintuloajoille

Moskovassa alaikäisille on säädetty uusi virallinen kotiintuloaika. Moskovan kaupunginduuman tuoreen päätöksen mukaan alle 16-vuotiaat lapset eivät saa liikkua kaupungilla ilman huoltajaa iltakymmenen jälkeen. Myös Suomessa on kokeiltu vastaavia nuorison kotiintuloaikoja muun muassa Rovaniemellä, Oulussa ja Kemissä.

Oulun poliisin turvallisuustyön yhteyspäällikkö Pasi Rissanen kertoo, että kyse on kuitenkin ollut suosituksista, ei virallisista säännöistä.

- Niillä suosituksilla pyritään tukemaan vanhemmuutta. Esimerkiksi jos vanhemmilla tulee keskustelua lasten kanssa kotiintuloajoista, niin on tällaiset yhteiset suositukset olemassa, joihin sitten voidaan vedota, Rissanen sanoo.

Suositukset tukevat kasvatusta

Suosituksilla pyritään siis helpottamaan sekä vanhempien että lasten näkemystä sopivasta ajasta olla iltaisin kotona. Oulun nuorisoasiankeskus on markkinoinut suosituksia muun muassa koulujen vanhempainkokouksissa.

- Suositukset kertovat myös lapsille siitä, milloin on sopiva aika olla kotona, jotta se yöuni on vaikkapa riittävän pitkä seuraavaa koulupäivää varten.

Rissanen ei usko, että Suomessa tarvittaisiin virallisia sanktioita lasten kotiintuloaikojen valvomiseksi. Moskovassa vanhempia voidaan jopa sakottaa siitä, jos kotiintuloaikoja ei ole noudatettu. Suomessa sisäasiainministeriö ei ole antanut minkäänlaisia suosituksia, vaan pitää nuorten kotiintuloaikoja vanhemmille kuuluvana kasvatuskysymyksenä.

- Vanhempien pitää katsoa lastensa perään, missä he liikkuvat ja kenen kanssa, Rissanenkin painottaa.

Rissasen mielestä nuoret käyttäytyvät Oulussa suhteellisen hienosti.

- Meillä ei ole nuorten kanssa ongelmia, hän tiivistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.