Mainos

Poliisi selvittää rikosvyyhtiä Etelä-Suomessa – lukuisia tietokoneita ja puhelimia varastettu

Lounais-Suomen poliisi selvittää ulkomaalaisten ammattimaisten varkaiden rikosvyyhtiä Etelä-Suomessa.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille toukokuun lopulla, kun kaksi ulkomaalaista miestä tavattiin puukotuksen uhreina Turun keskustassa. Myöhemmin esitutkinnassa ilmeni, että puukotuksen taustalla olikin pieleen mennyt ryöstöyritys. Puukotuksen uhreista tulikin pääepäillyt ryöstön yritykseen.

Miehet etsintäkuulutettiin ja poliisi tavoitti heidät pian pääkaupunkiseudulta, josta heidät vietiin Turkuun. Molemmat vapautettiin, kun kuulustelut oli saatu suoritettua.

Vapauttamisesta kului vain muutama päivä, kun poliisille tuli ilmoituksia anastetuista tietokoneista ja matkapuhelimista. Valvontakamerakuvista ilmeni, että muutamassa tapauksessa tekijöinä olivat samat ulkomaalaiset miehet.Miehet etsintäkuulutettiin uudelleen Suomessa. Tästä vain muutaman päivän kuluttua tuli tieto, että Tukholman poliisi oli ottanut heidät kiinni. Miesten hallusta löytyi useita kannettavia tietokoneita ja puhelimia, joiden alkuperästä ei ole tietoa.

Tukholman poliisi toimitti anastetuksi epäillyn omaisuuden Turkuun.

Rikosilmoituksia tutkinnassa yli kymmenen 

Omaisuuden alkuperän selvittämisessä on ilmennyt, että osa tietokoneista oli anastettu Helsingistä ja osa Turusta.

Esitutkinnan jatkuessa myös epäiltyjen määrä on lisääntynyt. Tällä hetkellä etsintäkuulutus on tehty kolmesta henkilöstä, mutta muidenkin epäiltyjen osuutta rikoksiin selvitellään. Omaisuusrikoksista tehtyjä rikosilmoituksia on tällä hetkellä tutkinnassa yli kymmenen.

Poliisin mukaan liikkuva rikollisuus on poliisille haasteellista, mutta lain koura ulottuu myös rajojen yli. Osa varastetusta omaisuudesta on palautettu jo omistajilleen, mutta työ rikosvyyhdin selvittämiseksi jatkuu edelleen.

Lounais-Suomen poliisi kiittää Tukholman poliisia hyvästä yhteistyöstä ja aktiivisuudesta tapauksen selvittämisessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.