Mies varasti kymppitonnien edestä työkaluja rakennustyömailta Helsingissä – poliisi sai syyllisen kiinni, osa omaisuudesta edelleen vailla omistajaa: "Asianomaisia on useita"

Poliisi kertoo selvittäneensä Helsingissä elokuussa tehdyn törkeän varkauden sekä heinä-syyskuussa tehdyn törkeän kätkemisrikoksen.  

Esitutkinnan aikana selvisi, että tapaukseen liittyy myös muita osallisia. He olivat tienneet hankkineensa varastetuksi epäiltyä omaisuutta, jolloin myös he ovat epäiltyinä kätkemisrikoksesta.

Poliisi kertoo päässeensä epäiltyjen jäljille omien tutkintamenetelmiensä lisäksi myynti-ilmoituksen avulla.

– Epäillyn rikoksen asianomistaja oli huomannut pian tapahtuman jälkeen sosiaalisen median markkinapaikalla ilmoituksen. Hän kertoi tunnistaneensa siellä myynnissä olleet työkalut omikseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta kertaa.

Epäilty vangittu – syyte nostetaan marraskuussa

Poliisi suoritti kotietsinnän varkaudesta epäillyn asuntoon, josta löydettiin muun muassa Helsingin Kampin työmaalta varastetuksi epäiltyä omaisuutta.

– Selvitämme edelleen, mistä kaikilta työmailta tavaraa on mahdollisesti viety. On syytä epäillä, että kaikki poliisin hallussa tällä hetkellä olevat ammattilaisten työkalut on varastettu, ja asianomistajia on useita, Petersohn-Järvinen kertoo.

Poliisi on vanginnut törkeästä varkaudesta epäillyn mieshenkilön, joka on myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Myös useita on kuulusteltu kätkemisrikoksista.

Syyte on määrä nostaa marraskuun puolivälissä.

Osa omaisuudesta edelleen vailla omistajaa

Poliisin arvion mukaan varastetun omaisuuden arvo on useita kymmeniä tuhansia euroja. Osa anastetusta tavarasta on palautettu oikeille omistajilleen.

Viranomaiset toivovat, että myös loput anastetut työkalut löytävät oikeat omistajansa. 

Lue myös:

    Uusimmat