Mainos

Varastetun matkapuhelimen myynti johdatti poliisin murtosarjan jäljille

Länsi-Uudenmaan poliisi on edennyt Espoon Otaniemeä piinanneen asuntomurtosarjan selvittämisessä.

Poliisi tiedotti kesäkuun alussa murtosarjasta, jossa oli murtauduttu seitsemään alueen eri asuntoon Otaniemessä. Rikoskohteet sijaitsivat kerrostalojen ensimmäisissä kerroksissa.

Rikoksissa anastettiin muun muassa koruja, rahaa, tietokoneita, pelikonsoli peleineen sekä matkapuhelimia.

Poliisin omissa tutkimuksissa selvisi heinäkuussa, että mahdollinen rikoksen tekijä on helsinkiläinen noin 26-vuotias mies. Hän oli kolmannen tahon kautta välittänyt yhden varastetuista matkapuhelimista Itä-Helsingissä asuvalle miehelle. Epäilty etsintäkuulutettiin kuulusteluja varten.

Tunnusti muitakin murtoja

Tämän kuun alussa poliisi suoritti kotietsinnän Helsingin Käpylässä sijaitsevaan asuntoon. Etsinnässä löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta, mutta itse epäilty jäi kateisiin. Poliisi tavoitti hänet Helsingin Töölöstä 4. elokuuta kävelemästä kadulta.

Mies on alun kuulusteluissa tunnustanut Otaniemen kesäkuiset asuntomurrot sekä yhden Kauniaisissa tapahtuneen varkauden, jossa omakotitalon pihasaunasta anastettiin muun muassa työkoneita.

Hän tunnusti myös tehneensä kolme asuntomurtoa Helsingin Kumpulassa juhannuksen jälkeen.

Esitutkinta on vielä kesken, sillä Kumpulan rikosten tutkinta on vasta alussa ja anastettu omaisuus on kateissa. Poliisilla oli elokuun alussa lyhyen aikaan kiinniotettuna myös 25-vuotias helsinkiläismies, jonka osuuden selvittäminen rikoksiin on vielä kesken.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja