Poliisi selvittää petollista autokauppaa

Poliisi on saanut kymmeniä ilmoituksia petollisesta internetin välityksellä tehdystä autokaupasta.

Tapauksessa on kyse Ruotsiin rekisteröidystä yhtiöstä nimeltään Finland-Sweden Import Export Ab, joka on tarjonnut internetin välityksellä autoja ja traktoreita. Yhtiö on käyttänyt myös nimeä Ruotsin Autotuonti.

MTV:n uutiset ei tavoittanut yhtiötä vastaamaan epäilyihin.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Heikki Topi-Hulmin mukaan rikosilmoituksia on tehty vajaat 40 kappaletta syksystä 2008 lähtien. Topi-Hulmi kertoo, että autojen hinnat ovat houkutelleet ostajia.

- Halvat hinnat ovat innostaneet ihmisiä ostamaan autoja ja maksamaan käsirahoja. Jotkut ovat jopa maksaneet koko summan ja noin puolessa tapauksissa rahoja ei ole palautettu, eivätkä asiakkaat ole saaneet autoja.

Topi-Hulmin mukaan joissakin tapauksissa asiakkaat ovat saaneet autonsa, mutta ne eivät ole olleet laadullisesti samoja autoja tai autoissa on jopa ollut sellaisia vikoja, joita myynti-ilmoituksissa ei ole näkynyt. Rikoskomisarion mukaan toiminnassa on liikkunut rahaa jopa 300 000 euroa.

Epäillyt henkilöt ovat Suomen kansalaisia ja heitä on muutamia. Juttua tutkitaan keskusrikospoliisissa törkeänä petoksena.

Lue myös:

    Uusimmat