Mainos

Poliisi selvittää petollista autokauppaa

Poliisi on saanut kymmeniä ilmoituksia petollisesta internetin välityksellä tehdystä autokaupasta.

Tapauksessa on kyse Ruotsiin rekisteröidystä yhtiöstä nimeltään Finland-Sweden Import Export Ab, joka on tarjonnut internetin välityksellä autoja ja traktoreita. Yhtiö on käyttänyt myös nimeä Ruotsin Autotuonti.

MTV:n uutiset ei tavoittanut yhtiötä vastaamaan epäilyihin.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Heikki Topi-Hulmin mukaan rikosilmoituksia on tehty vajaat 40 kappaletta syksystä 2008 lähtien. Topi-Hulmi kertoo, että autojen hinnat ovat houkutelleet ostajia.

- Halvat hinnat ovat innostaneet ihmisiä ostamaan autoja ja maksamaan käsirahoja. Jotkut ovat jopa maksaneet koko summan ja noin puolessa tapauksissa rahoja ei ole palautettu, eivätkä asiakkaat ole saaneet autoja.

Topi-Hulmin mukaan joissakin tapauksissa asiakkaat ovat saaneet autonsa, mutta ne eivät ole olleet laadullisesti samoja autoja tai autoissa on jopa ollut sellaisia vikoja, joita myynti-ilmoituksissa ei ole näkynyt. Rikoskomisarion mukaan toiminnassa on liikkunut rahaa jopa 300 000 euroa.

Epäillyt henkilöt ovat Suomen kansalaisia ja heitä on muutamia. Juttua tutkitaan keskusrikospoliisissa törkeänä petoksena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.