Mainos

Poliisi selvittää diplomaatin syyllisyyttä työsyrjintään

Helsingin rikospoliisi tutkii tapausta, jossa ulkomaisen diplomaatin epäillään syyllistyneen kiskonnan kaltaiseen työsyrjintään. Poliisi ei kerro, minkä maan diplomaattia epäily koskee.

Ulkoministeriön lakimies Sinikka Malmberg vahvistaaMTV:n uutisten haastattelussa, että epäilty diplomaatti on työskennellyt Suomessa vuosina 2005-2007.

Diplomaatin epäillään teettäneen ulkomaisella työntekijällään ylipitkää työpäivää huonolla palkalla. Työsyrjinnästä vastaavan rikosylikonstaapelin Jouko Siikavirran mukaan diplomaattiperheessä työskennellyt nainen otti itse yhteyttä poliisiin.

- Epäily ei kohdistu virkatehtäviin. Työntekijä on diplomaattiperheen palkkaama työntekijä, eikä töissä lähetystössä, Siikavirta valottaa.

Diplomaatti poistui Suomesta uuteen kohdemaahan jo viime vuoden puolella. Poliisi on pyytänyt ulkoministeriöltä lausuntoa siitä, koskeeko häntä yhä diplomaattinen koskemattomuus.

- Tämän jälkeen arvioimme, pyydämmekö virka-apua hänen uudesta kohdemaastaan, joka sijaitsee kaukana, Siikavirta sanoo paljastamatta enempää.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että työntekijä on kulkenut pitkään saman diplomaattiperheen mukana. Nyt työtekijä on jäänyt Suomeen.

Asiasta uutisoineen sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan työsyrjinnän uhreja olisi kaksi. Poliisin ja ulkoministeriön mukaan tiedossa on vain yksi tapaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.