Mainos

Oulun kauppakeskus Valkeaan uhkaus Tor-verkossa – koskee sunnuntaita

Oulun kauppakeskus Valkeaan on kohdistettu uhkaus, kertoo poliisi. Uhkaus on julkaistu anonyymissä Tor-verkossa, ja se koskee sunnuntaita.

Poliisi kertoo selvittävänsä tilannetta ja viestin lähettäjää.

Oulun johtokeskuksesta sanotaan STT:lle, ettei poliisi kerro asiasta yön aikana mitään, vaan asiasta tiedotetaan myöhemmin tarvittaessa.

Oulun johtokeskuksesta ei kerrota, millainen uhkaus on ja milloin se on esitetty.

Poliisi ei myöskään kerro, onko uhkauksen esittäjästä epäiltyjä eikä sitä, miten tutkinta etenee seuraavaksi.

Isoon Omenaan myös uhkaus

Vain muutamia päiviä sitten poliisi tiedotti, että espoolaista kauppakeskusta kohtaan esitettiin nimetön uhkaus. Uhkaus oli kohdistettu perjantaille.

Uhkauksessa mainittiin Espoon Matinkylässä sijaitseva Iso Omena -kauppakeskus. Torstaina poliisi kuitenkin ilmoitti, ettei tutkinnassa ole ilmennyt mitään turvallisuutta vaarantavaa ja että asukkaat ja asiakkaat voivat kulkea kauppakeskuksen alueella normaalisti.

Poliisi otti torstaina kiinni "nuorehkon miehen" uhkaustekstin kirjoittamisesta epäiltynä. Tässä vaiheessa rikosnimike on laiton uhkaus.

Suuri määrä erinäköisiä uhkauksia

Poliisi kertoi aiemmin toivovansa uhkausviestejä näkevien ottavan ensisijaisesti yhteyttä viranomaisiin. Länsi-Uudenmaan poliisin viestintäjohtaja Petri Launiainen kannusti aiemmin STT:n haastattelussa kaikkia miettimään, voiko julkaisu sosiaalisessa mediassa levittää perusteetonta pelkoa.

– Se on tietysti päivän henki, että näitä jaetaan. Poliisin puolesta tietysti toivoisin, että ennen jakamista mietittäisiin, onko se hyvä vai huono asian selvittämisen kannalta.

Vuositasolla poliisin tietoon tulee suuri määrä erinäköisiä uhkauksia. Launiaisen mukaan Espoon uhkaus ei juuri poikennut muista rikostutkinnan tai yleisen turvallisuuden näkökulmasta. Hän uskoo, että tapaus nousi vahvasti julkisuuteen esimerkiksi Uuden-Seelannin maaliskuisten moskeija-ampumisten vuoksi.

Myös Poriin

Torstaina tuli ilmi myös Tor-verkossa julkaistu, Länsi-Porin kouluun kohdistettu uhkaus. Poliisin tietojen mukaan konkreettista uhkaa ei kuitenkaan ollut.

Poliisi kertoi aiemmin, että vastaavia uhkauksia on viime päivinä julkaistu eri kohteisiin juuri Tor-verkossa.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja