Poliisi sai Vierumäen raiskauksesta epäillyn kiinni poikkeuksellisella tavalla – mies pyysi läheistään ilmiantamaan itsensä poliisille: "Hän ei kyennyt itse soittamaan"

Poliisi on ottanut kiinni parikymppisen miehen, jota epäillään Vierumäen urheiluopiston raiskauksesta viime sunnuntaina.

Poliisi oli pyytänyt tapahtuneesta vihjeitä ja paikalla olleita miehiä ilmoittautumaan poliisille.

Epäilty tekijä otettiin tänään aamulla kiinni kotoaan Päijät-Hämeen alueelta. Poliisi ei tuntenut miestä entuudestaan.

Uutiset saivat miehen ilmoittautumaan

Epäilty oli päättänyt ilmoittautua nähtyään uutisoinnin aiheesta.

– Uutisoinnin jälkeen epäilty halusi ilmoittautua poliisille, mutta ei kyennyt itse soittamaan, poliisi kertoi.

– Hän oli kertonut tapahtuneesta eräälle läheiselleen, joka epäillyn pyynnöstä soitti poliisille ja ilmoitti läheisensä poliisin etsimäksi ja raiskaukseen epäillyksi henkilöksi.

Poliisi ilmoittaa, ettei se epäillyn löytymisen vuoksi enää tarvitse ilmoittautumisia alueella aamuyöllä liikkuneilta miehiltä.

Poliisi pyytää kuitenkin yhä yleisöltä havaintoja Urheiluopistontien liikenneympyrän läheisyydessä sunnuntaina aamuyöllä kello 3.00–3.45 välillä olleista noin 20-vuotiaasta miehestä ja noin 40-vuotiasata naisesta. Havainnoista voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295437444.

Poliisi kiittää vihjeistä

Poliisi sai tapaukseen liittyen runsaasti vihjeitä ja ilmoittautumisia alueella olleilta.

– Poliisi haluaa välittää kiitoksensa näille kaikille poliisiin yhteyttä ottaneille henkilöille. Tapahtuneen laaja mediajulkisuus oli keskeisessä asemassa epäillyn rikoksen pikaisessa selviämisessä ja erittäin poikkeuksellisessa selviämistavassa siten, että epäillyn läheinen epäillyn pyynnöstä tekee ilmiannon poliisille.

Poliisi jatkaa epäillyn raiskauksen tutkintaa epäillyn ja todistajien kuulusteluin.

Lue myös:

    Uusimmat