Poliisi ryöpyttää sähköpotkulautailijoita – tehovalvonnan tulokset surkeita: ”Perusasiat tuntuvat olevan hukassa ikään katsomatta”

Nuoret hurjastelivat sähköpotkulaudalla jopa lähes 70 kilometriä tunnissa 6:43
Sähköpotkulautailu on aiheuttanut laajalti keskustelua. Poliisi tiedotti vastikään kohdanneensa 70 kilometrin tuntivauhtia kulkeneen potkulaudan.

Poliisilla ei ole kovinkaan paljoa hyvää sanottavaa sähköpotkulautailijoiden tehovalvonnan tuloksista.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tehneensä viimeisen kuukauden ajan sähköpotkulautailijoiden tehovalvontaa. Tulokset eivät ole lautailijoiden kannalta mairittelevia. Poliisi kertoo jakaneensa lukuisia huomautuksia ja virhemaksuja ja päivittelee useita esiin nousseita epäkohtia.

– Liikennesääntöihin ja -käyttäytymiseen liittyvät perusasiat tuntuvat olevan hukassa ikään katsomatta – niin lapsilta, nuorilta kuin aikuisiltakin, komisario Tuomo Katajisto kommentoi poliisin tiedotteessa.

– Vaarallinen ajotyyli ja ajovirheet ovat valitettavan yleisiä. Poliisin puhutuksessa hämmästyttävän monelle näyttää olevan epäselvää se, mitä tarkoitetaan jalkakäytävällä, mitä pyörätiellä ja missä sähköpotkulaudalla kuuluisi ajaa.

Poliisin mukaan potkulautailijoiden keskuudessa on havaittu jopa jonkinlaista asenneongelmaa, joka on pääteltävissä liikennekäyttäytymisestä.

Samat säännöt kuin pyöräilijöillä

Poliisi muistuttaa, että sähköpotkulautailijoihin sovelletaan pääsääntöisesti samoja liikennesääntöjä kuin pyöräilijöihin. Ajoneuvolla ei saa liikkua jalkakäytävillä. Jos erillistä polkupyörälle tarkoitettua kaistaa tai väylää ei ole, sähköpotkulaudan paikka on tien oikeassa reunassa.

Niin ikään poliisi nostaa esille liiallisesta nopeudesta, kulkupelien vaarallisesta pysäköinnistä sekä kaksi päällä ajamisesta aiheutuvat vaaratilanteet.

Poliisi kertoo jatkavansa tehovalvontaa valvonnan heikkojen tulosten takia.

Lue myös:

    Uusimmat