Poliisi pyytää havaintoja kauppakeskus Kuukkelin lähistöllä liikkuneilta – tulipalon syttymissyy yhä hämärän peitossa

Saariselällä kauppakeskus Kuukkelissa tuhoisa tulipalo – tältä paikalla näyttää 3:13
Saariselällä kauppakeskus Kuukkelissa riehui toissa yönä tuhoisa tulipalo – tältä paikalla näytti

Lapin poliisilaitos pyytää yleisöhavaintoja viikonvaihteessa kauppakeskus Kuukkelin lähistöllä Inarin Saariselällä liikkuneilta. Poliisin mukaan kauppakeskuksen tulipaloon ei kuitenkaan epäillä liittyvän rikosta.

Inarin poliisipartio sai eilen kello 3.23 tehtävän, jonka mukaan Saariselällä kauppakeskus Kuukkelin tiloista oli tullut liikeilmaisimen hälytys kauppakeskuksen sisältä. Kun poliisipartio oli vielä matkalla Saariselälle, hätäkeskukseen tuli kaksi muuta ilmoitusta saman rakennuksen tulipalosta. 

Myöhempien ilmoitusten mukaan liekit näkyivät jo ulkorakenteissa. Ilmoittajat olivat poliisin mukaan sivullisia. Rakennuksen pihapiirissä olleet kolme matkailuautoa siirrätettiin pois palon vaara-alueelta.

Syttymissyy edelleen hämärän peitossa

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että koska pelastuslaitoksella ja poliisilla on lain mukaan tutkintavelvollisuus huomattavaan omaisuusvahinkoon johtaneessa tulipalossa, ne ovat aloittaneet tutkinnan asiassa.

Poliisi kertoo puhuttaneensa eilen tulipalosta ilmoittaneita ihmisiä. Palopaikan tekninen tutkinta on aloitettu tänään raunioiden tilanteen sen mahdollistettua. 

Palon syttymissyystä ei ole poliisin mukaan vielä tietoa. Mitään rikokseen viittaavaa ei ole tullut ilmi. 

Poliisin tietojen mukaan viimeinen ihminen poistui kauppakeskuksesta sunnuntaina 20.2. kello 23.

Poliisi kaipaa tietoja ja valokuvia

Lapin poliisilaitos pyytää mahdollisia havaintoja sunnuntain kello 23 ja eilisen maanantain kello 5 välisenä aikana Kuukkelin lähistöllä liikkuneilta ihmisiltä. 

Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi. 

Mikäli jollakulla on valokuvia tai videoita palosta edellä mainitulta ajalta, poliisi pyytää lähettämään ne tämän linkin kautta: https://pouta.poliisi.fi/Kuukkeli.

Lue myös:

    Uusimmat