Itä-Suomen poliisi pyytää uusia havaintoja Alapitkän kyläkaupan kohtalosta – luvassa "huomattava palkkio"

Itä-Suomen poliisi ei ole löytänyt luonnollista syytä Lapinlahden Alapitkällä Pohjois-Savossa sijaitseva kyläkaupan huhtikuiseen tulipaloon ja pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta. 

Lapinlahden Alapitkällä sijaitseva kyläkauppa Eväskori paloi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 11.–12. huhtikuuta. 

Poliisi kertoo selvittäneensä pelastuslaitoksen kanssa palon syttymissyytä, mutta tutkinnassa ei ole löytynyt luonnollista syytä palon syttymiselle. 

– Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja on aloittanut asiassa rikostutkinnan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan kyläkaupan palo eteni nopeasti ja rakennus vaurioitui pahoin. Poliisilla on tutkittavana myös ilmoitus, joka liittyy saman kaupan ikkunan rikkomiseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisi on kiinnostunut kaupan liepeillä liikkuneista

Poliisi tiedotti tapauksesta tuoreeltaan ja pyysi jo tuolloin havaintoja. Niitä on polisiin mukaan jonkin verran saatu ja osaa niistä vielä tarkastetaan. 

Poliisi on kiinnostunut kaikista kyläkaupan lähistöllä sunnuntai-iltana 11. huhtikuuta ja seuraavana yönä liikkuneista henkilöistä sekä ajoneuvoista.

Poliisi pyytää ilmoittamaan ikkunan rikkomiseen ja tulipaloon liittyvät havainnot ja vihjeet puhelimitse Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. 

Vakuutusyhtiö on luvannut rikoksen ratkaisevasta vihjeestä huomattavan palkkion.

Lue myös:

    Uusimmat