Kauppakeskus Kuukkelin tuhoisa tulipalo alkoi sähköpääkeskuksesta – poliisi ei epäile rikosta

Saariselällä kauppakeskus Kuukkelissa tuhoisa tulipalo – tältä paikalla näyttää 3:13
Katso silminnäkijän videolta, miltä Kuukkelin palo näytti

Inarin Saariselällä tulipalossa tuhoutuneen kauppakeskus Kuukkelin syttymissyy on selvinnyt, kertoo poliisi. Tulipalo sai alkunsa rakennuksen sähköpääkeskuksesta.

Poliisin mukaan ei ole saatu selville, mikä sähköpääkeskuksessa tarkalleen aiheutti palon, sillä se paloi niin täydellisesti. Poliisi ei kuitenkaan epäile, että palon syttymiseen liittyisi huolimattomuutta tai tahallisuutta.

Tulipalo syttyi Inarin Saariselällä sijaitsevassa kauppakeskuksessa maanantaina helmikuun 21. päivä varhain aamuyöllä.

Poliisi sai ensimmäisen hälytyksen tapahtuneesta kello 3.23, kun kauppakeskuksessa olleesta Alkosta tuli murtohälytystehtävä.

Kaksi sivullista ilmoitti tulipalosta kello 3.42 poliisin ollessa vielä matkalla paikalle. Ilmoitusten mukaan liekit löivät jo rakennuksen räystäiden alta ja katonkin läpi.

Poliisi saapui paikalle muutamaa minuuttia myöhemmin ja totesi katon olevan tulessa rakennuksen länsipäässä. Rakennus oli täynnä sakeaa savua.

Pelastuslaitos saapui paikalle pian poliisin jälkeen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Palon jälkeen poliisi tutki kauppakeskuksen raunioita yhdessä Lapin pelastuslaitoksen sekä vakuutusyhtiön vahinkotutkijan kanssa. Tutkinnassa käytettiin muun muassa silminnäkijöiltä saatuja kuvia ja videoita.

Poliisi kiittää kansalaisia paloon liittyen saamastaan aineistosta, sillä siitä oli apua palon syyn tutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat