Poliisi poisti koronalevityksestä epäillyn joogayrittäjän kuvan sivuiltaan – "Saavuttanut tarkoituksensa"

5:26
Iisalmelaista naista epäillään laajasta korona-altistumisketjusta – näin asiantuntija kommentoi vastaavanlaisia tapauksia MTV:lle.

Poliisi on tänään poistanut sivuiltaan kuvan iisalmelaisesta siivous- ja joogayrittäjästä, jonka epäillään altistaneen ihmisiä koronavirukselle.

Poliisi julkaisi naisen kuvan ja nimen, jotta mahdolliset altistuneet osaisivat ottaa yhteyttä terveysviranomaisiin. Tapaus on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun viranomainen julkaisee koronalle ihmisiä altistaneeksi epäillyn kuvan altistuneiden jäljittämiseksi.

Tutkinnanjohtaja Arto Elomaa Itä-Suomen poliisista kertoo, että päätös kuvan poistosta on tehty ilmeisesti viikonloppuna. Päätöksen taustalla on se, että kuva on on katsottu levinneen riittävästi niin, että sen julkaisu on tehnyt tehtävänsä altistuneiden löytämiseksi.

– Kuva on ollut useita päiviä julkisuudessa, niin se on varmaan saavuttanut tarkoituksensa, Elomaa arvioi.

Poliisilla ei aamupäivällä terveysviranomaisten tuoreita lukuja tapaukseen liittyvien korona-altistusten ja tartuntojen määrästä. Viime viikolla altistuneita arvioitiin olleen yli sata.

Poliisi pyysi kaikkia naisen kanssa 19. helmikuuta ja 1. maaliskuuta välisenä aikana tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille tartuntaketjujen ja mahdollisten altistumisten jäljittämiseksi.

Poliisin mukaan yhteys tuli ottaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tartunnanjäljitykseen 3. maaliskuuta ja 7. maaliskuuta välisenä aikana kello 9–18 numeroon 040 193 83 26. Muina aikoina yhteyden voi ottaa päivystyksen numeroon 017 272 2346 tai sähköpostilla osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja