Korona-altistumisketjusta epäillyn joogayrittäjän kiinniottoon osallistuneita poliiseja maalitettu somessa – poliisipäällikkö: "Olemme henkilöstömme tukena"

5:26
Katso yllä oleva video: Iisalmelaista naista epäillään laajasta korona-altistumisketjusta – näin asiantuntija kommentoi vastaavanlaisia tapauksia MTV:lle.

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliiseja on joutunut maalituksen kohteeksi sen jälkeen, kun he antoivat virka-apua koronatestistä kieltäytyneen henkilön toimittamisessa koronatestiin.

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mikko Masalin kertoo Twitterissä, että sosiaalisessa mediassa on ollut merkkejä virka-aputehtävälle osallistuneiden poliisien maalittamisesta.

– Itä-Suomen poliisi on tässä henkilöstönsä tukena, Masalin kertoo tviitissään.

– Jos kokee poliisin toimineen lainvastaisesti, niin sen selvittämiseen on useita laillisia keinoja. Maalittaminen ei kuulu näihin, Masalin jatkaa.

Poliisi kertoi eilen tutkivansa Iisalmen alueella tapahtunutta laajaa koronan altistumisketjua, jossa epäiltynä on paikallinen joogayrittäjä.

Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti naisen kuvan ja nimen, jotta kaikki altistuneet voidaan tavoittaa.

Poliisi sai viikonloppuna terveydenhuoltoviranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa naisen koronatestiin mahdollisen altistumisen vuoksi.

Tilanteesta on julkaistu video sosiaalisessa mediassa, jossa näkyy poliiseja ja nainen.

Poliisi tutkii tapaukseen liittyen virkamiehen väkivaltaista vastustamista, koska nainen vastusti kiinniottoa.

Lisäksi poliisi tutkii koronakaranteenimääräyksen rikkomista terveyden vaarantamisena.

Ylä-Savon sote-kuntayhtymä tiedotti osaltaan eilen, että netissä leviää virheellistä tietoa myös kuntayhtymän toiminnasta, mutta ei voi toistaiseksi kommentoida tapausta enempää salassapitovelvollisuuden vuoksi.

MTV Uutiset julkaisi naisen nimen ja kuvan tapauksen poikkeuksellisuuden, vakavuuden ja mahdollisten altistuneiden tavoittamisen vuoksi. Naisen nimi ja kuva oli julki MTV Uutisten verkkosivuilla 3.3.-5.3. välisen ajan. Joogayrittäjän nimi ja kuva poistettiin jutusta sen jälkeen, kun viranomaiset olivat saaneet tietoa lukuisista altistuneista, mikä oli nimen ja kuvan julkaisun perusteena. 5. maaliskuuta nainen vapautettiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja