Poliisi perusti oman ryhmän Madonnaa varten

Madonnan konsertti vaatii massiiviset turvajärjestelyt. Vaikka turvallisuuden varmistaminen ja liikenteen ohjaaminen tapahtumapaikalla ovat järjestäjän vastuulla, vaatii konsertti ponnisteluja myös Helsingin poliisilta.

Poliisi on koonnut konserttia varten oman toimintaryhmän. Tapahtumaa ennen ja sen aikana mukana on kymmeniä poliisia sekä tutkinta- että liikennepuolelta.

-Työ painottuu pitkälle ajalle. Tuhansia ihmisiä saattaa tulla tähyämään parhaita paikkoja jo konserttia edeltävänä päivänä, kuvaa keskustan poliisipiirin johtaja Jussi-Pekka Lämsä.

Poliisi ei odota Madonna-fanien käyttäytyvän aggressiivisesti. Suurimmat uhat muodostuvatkin valtavista liikenneruuhkista ennen ja jälkeen konsertin sekä Jätkäsaaren muodosta.

-Jos lavan läheisyydessä tapahtuu jotain poikkeuksellista ja ihmismassoja joudutaan siirtämään, on paikka logistisesti tosi huono. Saareen ei ole kuin yksi sisäänmenoväylä, Lämsä sanoo.

Rikoksiakin saattaa keikalla ja ympäristössä sattua: poliisi on varautunut ainakin näpistyksiin, varkauksiin, pahoinpitelyihin ja ryöstöihinkin.

Kovin huolissaan ei konserttivieraan silti kannata olla. Kaikki sujunee hyvin, jos jättää auton kotiin ja muistaa yhden tärkeän neuvon.

-Aikaa on varattava mahdollisimman paljon, Lämsä muistuttaa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat