Mainos

Poliisi: Pauliina-myrsky ja vesisade rauhoittivat juhannuksen viettäjät – kaatosade katkaisi Klamydian soiton Himos-festivaaleilla

Kokkoja on seurattu tänä iltana eri puolilla Suomea villasukat jalassa ja huput päässä. Poliisit kertoivat Pauliina-myrskyn pitävän ihmiset sisätiloissa.

– Kaupungilla on hyvin hiljaista, vain tavallisia viikonlopputehtäviä, vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisin johtokeskuksesta kertoo.

Hälytyksiä oli tullut pääosin yksityisasuntoihin.

Sadetta saatiin monin paikoin useita kymmeniä millimetrejä, eniten Pohjanmaalla. Esimerkiksi Vaasassa sadetta tuli yli 40 millimetriä vuorokaudessa.

Metsäpalovaroituksia ei ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan voimassa tänään missään päin Suomea. Ennen juhannusta kuivuuden aiheuttaman metsäpalovaaran pelättiin estävän kokkojen sytyttämisen eri puolilla Suomea. Tuulivaroitus oli kuitenkin voimassa koko merialueella sekä Etelä- ja Itä-Suomessa.

Pauliina-myrsky katkoi sähköjä monin paikoin. Ilman sähköä oli lähes 25 000 taloutta.

Kaatosade katkaisi Klamydian soiton

Tuuli ja sade kiusasivat myös juhannusjuhlia. Raumanmeren Juhannus joutui lykkäämään festivaaliporttien avaamista puuskittaisen tuulen vuoksi. Melkein kaikki esiintyjät pääsivät kuitenkin lavalle.

Iltalehden mukaan kaatosade katkaisi Klamydia-yhtyeen soiton Himos Juhannus -festivaalilla.

Rantasalmella ihminen kateissa

Vesillä vakavin onnettomuus sattui Rantasalmella Etelä-Savossa, jossa yksi ihminen on kateissa veneen upottua. Pelastuslaitos pelasti veden varasta 12 ihmistä. Kadonneen etsinnät ovat käynnissä.

Myös Vaasan saaristossa upposi vene. Ulkopuolinen pelasti seitsenmetrisen veneen pohjan päälle kavunneet kolme henkilöä.

Eri puolilla Suomea pelastuslaitokset selvittivät tuulen voimasta karanneiden veneiden taustoja. Soutuveneitä ajelehti tyhjänä muun muassa Etelä-Savossa Savonlinnan Punkaharjulla ja Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa.

Juhannusliikenne hiljeni eiliseltä, ja vakavilta kolareilta tieliikenteessä vältyttiin. Nelostiellä Lahdessa kuuden auton ketjukolari ruuhkautti moottoritien liikennettä. Torniossa Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä oli kaistoja suljettuna hirvikolarin takia. Onnettomuudessa kolme loukkaantui lievästi.

Maaningalla kärähti ulkohuussi

Suuria tulipalohälytyksiä ei ollut. Maaningalla kokon sytyttämisen yhteydessä kärähti myös ulkohuussi.

Saunoihin ja grilleihin liittyviä hälytyksiä oli esimerkiksi Porissa ja Oulussa.

Poliisit Helsingistä, Turusta ja Oulusta kuvailevat juhannusaaton sujuneen hyvin rauhallisesti. Esimerkiksi Turussa on ollut rauhallisempaa kuin aikaisempina vuosina.

– Katsotaan nyt, miten ilta kehittyy, kun sää tästä paranee, komisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisista sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.